Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2007

Weekenders....

I was at Melaka last Saturday. My cousin married to a girl from the historical city. I heard that they get to know each other masa sama2 belajar dekat Melaka dulu. Rasa2 lebih dari 7 bijik kereta yg turut serta rombongan tu. Some came all over from Penang (including pengantin lah) mlm sebelum tu and sesetangah tu came straight away from KL. Lebih kurang pukul 10 pagi kami semua dh berkumpul kat depan umah pengantin pompuan.Iskk tak pasal2 plak kena bawak dulang hantaran, baru berniat nk menyorok kat blkg. Sesampainya di sana tok kadi tak sampai lagi. Kena la menunggu dulu. Dekat2 kul 11 baru la tok kadi datang dan upacara mengakad nikah pun bermula. Tapi sblm tuh, my cousin was interviewed la memacam oleh tok kadi tu, rukun islam, rukun nikah and so on. Alhamdulillah lulus semuanya..hehe. Benda basic. Yang bestnya orang Melaka nih, mmg masih mengekalkan adat2 berpantun diorang ni. Tak cukup dgn pengerusi majlis, tok kadi pun ada pantunnya tersendiri. Gabrak jugak ler wakil dari rombon…

What am I doing?

Eiii..naperni? Malassangatnih? Pukul 11 malamdahmengantuk. Know what? Everyday I wish I could finish at least a chapter of my thesis. But it took me 2 days to finish a single stupid page. Too bad! Rasamacamnakamikcutitanpagaji pun ada, concentrate thesis jer..hehe. But nonsense la semuani. The real culprit lies in me! S.O.S..someone help me!

Congrats...

Congrats to nini and akbar on ur engagement. I'm so happy for both of you. Secara tak langsung dapat la experience sket2 hehe. Although I was not directly involved, but I felt so happy dapat teman nini from the afternoon sampai la ke akhir majlis. Oh ya, Mila tak dpt nk turut serta since she was very busy packing all her things. So, balik sendirian ja that Friday nite, tapi best gak dapat 2 seat sekaligus dlm bas...hehe. Ok back to the engagement story. Lepas zuhur me and nini pi la dkt Bandar Sunway utk makeup kat bridal house kat situ (aisey lupa nama apa). Awal2 lagi nini dh pesan suh komen2 makeup kalau terover. Agak surprise jugak ler sebab mak andam tu makeup secara open, so org yg dtg ke kedai tu bleh tgk free make-up demonstration..huhu. Make-up punya make-up..so far so good but suddenly sampai kat lipstick..erkk 'akak'..awat pi buh kaler merah? Tanya la kat dia "Kaler pink2 takdak ka.." Bukan apa..sebab baju kaler purple so the best match is definitely s…