Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2007

2 too good news

Kind of lazy today. Trying to find some good reasons to start working but too bad.. it's gone. Never mind, just leave it there. November...yea it's already November. November comes with two good news. Nope, not mine. I'm just sharing the happiness to see my besties - Nini and Mila progressing in their life. Nini will become someone's fiancee this Saturday and Mila will start her new dream job next Monday. Congrats my fren! Esok mlm nk balik Penang wif Mila. Amik berkat heheh..

Huhu..here I am..in Cyberworld again

Wohooo..still in raya mode but what to do..have to be here again. Started our journey around 6.45 am this morning and reached Cyber around 1 pm. Esok kelija :( Anyway, to sum up my 10-day raya celebration..here we go..
Thu - 11 Oct 2007
Rancangan untuk bertolak selepas subuh dipercepatkan ke pukul 4 pagi sebab takut jem. Sejukk!Kul 3 pagi dah bangun mandi. Gelap tu mmg gelap tapi boleh dikatakan byk jugak kereta on the road. Lebih kurang pukul 5, kami berenti sahur dlm kereta since cik Mila suggest beli roti dan air siap2 mlm sebelum tuh. Ok la sekadar nk mengalas perut. Again, 6.30 berenti semayang subuh kat Tapah. Ramainya ummat manusia! Nk gi toilet que, nk amik air semayang pun que, semayang lagila berhimpit2. Dkt 7 pagi camtu baru dpt teruskan pejalanan. Alhamdulillah, lepas hantar Mila kat stesen bas Butterworth, pukul 10 pagi kami dh sampai umah. Zzzz..heheh
Fri - 12 Oct 2007
Sehari sblm raya ni mmg sibuk la sgt. Haa..tahun ni mencabar sikit sbb first time masak beras pulut utk bua…

Satu Pagi Di Hari Raya

Tinggal beberapa hari lagi bulan Ramadhan akan meninggalkan kita.... :( Sedih rasanya. Entah dapat bertemu lagi atau tidak tahun depan Wallahu'alam..Insya Allah hari Khamis ni bersamaan dgn 11 October i'll be driving back to my hometown. Alhamdulillah keter dah selamat diservis. Tayar depan pun dah tukar baru kedua-duanya. Moga 'Cik PFQ' akan turut sama2 mendoakan keselamatan pemandu dan para penumpangnya. This year, there will only three of us. Me, of course la the driver, my lil sis and cik Mila. Dijangkakan akan memulakan perjalanan selepas solat subuh. Kalau awal dari tu tak berani la pulak, mesti gelap gelita tambah2 pula kami bertiga ni perempuan semuanya. Ok la, since raya dah tak lama dah ni..would like to wish you all Selamat Hari Raya Aidilfitri. Moga syawal ini diserikan dengan kebahagiaan dan keberkatan. Selamat pulang ke kampung halaman dan pandulah sbg 'seorang muslim yg sedang berpuasa'. Lastly..terima lah lagu raya ni..antara yang paling disukai…

Breaking Fast @ The Coast, Alamanda Putrajaya

I was so excited that Sunday evening. Maklum la, lama takjumpa member2 MBA. Really miss all those good old days with you guys. Most of us already completed the course and struggling with our thesis project right now. Ada jugakygdahsiap..huhucaya la! Actually gathering nidahbeberapakaliditundasebabramaiygtakdapatdtg before. Finally, everyone agreed to meet on Sept, 30. Reached Alamanda earlier than anyone else, I guessed. Nobody was at the restaurant yet. Sementaranaktunggusemua org datang, pegi la check our reservation dgn waiter katsituHmm..menarikjugak. Nice and strategic location. 15 minutes passed. Started to sms those who'd confirmed to come. Mane sumer org nih? At the end, there were only 5 of us. Me, Kak June, Kak Gee, Maz and wife - Madiha and their little cute baby boy. Huhu kinda of upset but it's ok. We enjoyed the little gathering. Thank you Maz for treating us all :)