Monday, February 7, 2011

Kau Ilhamku...

Owh..kering kering kering. Sangat kering tak tau macam mana nk mulakan...kojer yang paling mak long lemah sekali bila kene buat teks ucapan. Mane la ilham ni pegi ye..hehe..So take a break, tulis blog jap. Ngantuk pun ye gak. Haa..camner cuti CNY bebaru ni? Tak sunyi negara kita ni kan daripada cerita jem bila tibanya public holiday. Malah kat dalam tv siap melaporkan kesesakan yang berlaku kali ni luar biasa sesaknye. Hmm..bagi mak long sama jer. Setakat berbelas jam on the road dah common kot bagi rakyat Malaysia nih huhu. Penat memikirkan..

Semalam mak long MC. Ramai yang ingatkan sebab jem hehe. Oh tidak, mak long memang dah demam dari sejak kat kampung lagi. Dah lama tak demam, rasa lemah sungguh badan. Alangkah tak berdayanyer rasa masa tu. Tido pun tak lena. Celik2 mata baru kol 10 mlm, celik lagi kol 2, kol 3 dan seterusnya sampai la ke subuh. Tekak yang perit usah dicerita la, nak telan air liur pun rasa tak nak jer. Alhamdulillah, hari ni dh beransur pulih.

Cuti yang panjang itu mak long spent time with family di Penang. Alhamdulillah, sumer balik kg this time. Tak kemana-mana sangat, except we all went to Aneka Satay kt Bayan Lepas to try satay kuda. Err..satay kuda? Hehe..nice to try, rasa mcm daging lembu but a bit crunchy. Tp mak long makan secucuk je..yg lain makan satay ayam. No appetite, coz bibit demam tgh muncul time tu hehe.

Anyway, it's already the second week of February. Looking forward for more interesting things to happen :)