Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2008

Yea yea..arini nak balik kampung...

Yeaa...harinya telah tiba. Hari terakhir Ramadhan...walaupun jasad masih di opis tapi hati dah lama sampai kat kampung hehe. Memang dah takde mood sangat nak buat keje..mujurlah hari ni Management kasi half day leave. So, pukul 1 nanti cepat-cepat balik umah, tido kejap pastu get ready to Damansara to fetch my sis. Ya Allah...permudahkan lah perjalanan pulang kami...harap-harap tak hujan. Semalam hujan lebat betul. Mudah-mudahan semuanya selamat..amin...ok semua, jumpa lagi lepas raya ya! Hope I have lot of interesting stories to write here...hehe..salam @>-----))

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Hari ini mungkin ramai yang dah pulang ke kampung halaman masing-masing lepas kerja. I'm still in da office and going to be in da office till next week also. Semangat bekerja masih berkobar-kobar lagi nih hehe...tapi next week tak tahu lah, silap2 datang opis dok mengarang blog plak..isk isk..jangan! Apa-apa pun harapnya semua tugasan dapat disiapkan sebelum pulang beraya di petang Ramadhan yang terakhir itu nanti. Jadi, inginlah diri ini mengambil kesempatan untuk mengucapkan Salam Aidilfitri untuk seluruh muslimin dan muslimat tak kira di mana jua anda berada. Honestly, I don't know how to creat a nice digital card (mcm kat blog cik Riena tu hehe). Hanya ucapan ringkas buat tatapan yang mampu dicoretkan...
Kepada mama dan ayah, ampun dan maaf anakanda pohonkan, halalkan segala makan minum anakanda dari celiknya mata anakanda melihat dunia ini, sehinggalah hari ini. Tanpa doa mama dan ayah, anakanda tidak bisa berdiri seteguh ini, tidak tertahan rasanya dugaan dan cubaan yang…

The Mysterious Card's Sender...

Remember I did mention about ‘a card’ which I found at my hometown last 2 weekends? Heheh..taraaaa…..let’s look a little bit closer….It’s me! I sent the Raya Card to my mom and dad…probably I was in standard 1 at that time. I read the card with my mom and both of us couldn’t stop laughing…so cute..hehe.


The 'ucapan' seemed so small. So I write it here..:)

"Assalamualaikum mama dan ayah. Bila Hari Raya nanti buatlah kuih banyak-banyak. Boleh lah kita makan sama-sama. Mama cuti nanti Ayu nak tidur rumah tok OK!

Ku himpun
sepuluh jari
meminta maaf
kepada ayah dan ibu"

Kat sampul surat siap ada pantun, aduih...

"Isnin dahulu baru Selasa
Senyum Dulu baru buka"

P/S: Buat kuih banyak2 tu tak tahan! kah kah..happy nya jadi kanak-kanak...

Girls' day out!

Last two days, 17 Sept 2008 - mila, nini & my self went to a golf club. Not to play golf, coz we didn't even know how to play them, especially my self la. I dunno about Mila and Nini whether they've tried before. Golf also sounds 'elite' to me and the game also macam boring and slow ajer...hihi.

Hmm..actually the club offerred a Ramadhan Buffet, not only for its members but also to outsiders. Since the three of us hadn't met for quite sometime, so it's just the right time to see each other. It's public holiday also - Nuzul Quran. Mila and myself cuti except nini. So, she came straight away from her office.

Around 6.30 pm ++ sampai at the place. Nice place. Building dia cantik, macam White House kata Mila. Tempat buffett tu actually outside of the club, facing the golf field. So refreshing, green environment and you would definitely forget that you're actually in the middle of a town. Foods…hmmm various selections you could even find cucur cempedak &am…

Breaking fast @ Penang

Seronoknya dapat berbuka with mama & ayah last weekend. Memang balik semata-mata untuk berbuka puasa with them because tahun ni, tidak seperti tahun2 lepas. Tahun ni we will go back a day before raya, petang baru dapat bertolak karena mek ngah masih lagi bertugas. Tak dapat dibayangkan jem yang bakal ditempuh. Harap-harap semuanya smooth la. Insya Allah...
Bertolak balik aritu Jumaat malam dgn mek ngah, sampai di Jeti pagi Sabtu. Isk laju bas ni, 3 jam 44 minit udah sampai. Sedar-sedar dh sampai kat tol Juru. So, sempat la bersahur dekat kedai mamak Subaidah on the way pulang ke rumah. Tapi, tak selera la plak pekena mamak di pagi2 hari hehe...

Sabtu, sedap-sedap membuta, mek ngah dh kejutkan..mama panggil suruh kemaskan barang-barang..mengantuk tu memang la mengantuk tapi sian, nanti siapa lagi nak tolong. Anak dia yang rajin ni jugak lah..haha poyo. Just kidding! Biasalah, nak raya la katakan...Sambil mengemas, terjumpa sepucuk surat. Nampak macam kad raya. Tulisan bulat-bulat..ad…

Seminggu berlalu..

Alhamdulillah..syukur, a week had passed, 3 more weeks to go. As for my self, it'd also been a week, holding a new role in my department. I'm still trying to get use to it. Don't get me wrong, I didn't mean I was promoted, but I just changed my current job scope. Yea, I always want to do something else and I had carefully thought of it. Something more challenging I would say. Insya Allah, I'm trying my best to do it. Amin.

Dalamsibuk2 tu, sempatjugakmenjenguk my lil bro & sis last weekend. Breaking fast together at The Curve....huhuramainyaorang. Full house! Our plan initially was to break fast at AyamPenyek but all the tables were fully-booked with "Reserved" sign on the table. So, maybe rezekikamidkt Thai Express, there was a table with one Chinese family who almost finished their meals. So we decided to pray Magrib first while waiting for the family....bukakpuasadgn air mineral dulu..hehe then baru la makan...sigh....erkk..apa laginktulisniekk? blan…