Monday, September 29, 2008

Yea yea..arini nak balik kampung...

Yeaa...harinya telah tiba. Hari terakhir Ramadhan...walaupun jasad masih di opis tapi hati dah lama sampai kat kampung hehe. Memang dah takde mood sangat nak buat keje..mujurlah hari ni Management kasi half day leave. So, pukul 1 nanti cepat-cepat balik umah, tido kejap pastu get ready to Damansara to fetch my sis. Ya Allah...permudahkan lah perjalanan pulang kami...harap-harap tak hujan. Semalam hujan lebat betul. Mudah-mudahan semuanya selamat..amin...ok semua, jumpa lagi lepas raya ya! Hope I have lot of interesting stories to write here...hehe..salam @>-----))

Thursday, September 25, 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Hari ini mungkin ramai yang dah pulang ke kampung halaman masing-masing lepas kerja. I'm still in da office and going to be in da office till next week also. Semangat bekerja masih berkobar-kobar lagi nih hehe...tapi next week tak tahu lah, silap2 datang opis dok mengarang blog plak..isk isk..jangan! Apa-apa pun harapnya semua tugasan dapat disiapkan sebelum pulang beraya di petang Ramadhan yang terakhir itu nanti. Jadi, inginlah diri ini mengambil kesempatan untuk mengucapkan Salam Aidilfitri untuk seluruh muslimin dan muslimat tak kira di mana jua anda berada. Honestly, I don't know how to creat a nice digital card (mcm kat blog cik Riena tu hehe). Hanya ucapan ringkas buat tatapan yang mampu dicoretkan...

Kepada mama dan ayah, ampun dan maaf anakanda pohonkan, halalkan segala makan minum anakanda dari celiknya mata anakanda melihat dunia ini, sehinggalah hari ini. Tanpa doa mama dan ayah, anakanda tidak bisa berdiri seteguh ini, tidak tertahan rasanya dugaan dan cubaan yang dilalui. Terima kasih mama dan ayah! Tak sabar rasanya untuk pulang beraya...

Kepada adik-adik yang disayangi, ampun dan maaf juga kekanda harapkan dari kalian berdua andai ada terkasar bahasa, al-maklum lah kakak sulung ni kekadang eksyen pulak nak jadi mama dan ayah hehe..sesungguhnya diri ini punya banyak kelemahan dan kekurangan yg perlu diperbaiki

Buat sahabat-sahabat yang sentiasa setia di sisi, tiada apa yang mampu membalas jasa baik anda melainkan sebaik-baik balasan dari Allah s.w.t. Sepuluh jari kususun andai diri ini melewati batas-batas persahabatan. Moga ukhwah kita akan terjalin sehingga tiada lagi mentari terbit di muka bumi ini..

Untuk semua yang mengenali diri ini, Selamat Hari Raya Aidilfitri, harap dimaafkan segala perbuatan atau tutur kata yang tidak menyenangkan sama ada secara disedari atau tidak. Moga kita mendapat keberkatan di bulan yg mulia ini..

Sunday, September 21, 2008

The Mysterious Card's Sender...

Remember I did mention about ‘a card’ which I found at my hometown last 2 weekends? Heheh..taraaaa…..let’s look a little bit closer….It’s me! I sent the Raya Card to my mom and dad…probably I was in standard 1 at that time. I read the card with my mom and both of us couldn’t stop laughing…so cute..hehe.


The 'ucapan' seemed so small. So I write it here..:)

"Assalamualaikum mama dan ayah. Bila Hari Raya nanti buatlah kuih banyak-banyak. Boleh lah kita makan sama-sama. Mama cuti nanti Ayu nak tidur rumah tok OK!

Ku himpun
sepuluh jari
meminta maaf
kepada ayah dan ibu"

Kat sampul surat siap ada pantun, aduih...

"Isnin dahulu baru Selasa
Senyum Dulu baru buka"

P/S: Buat kuih banyak2 tu tak tahan! kah kah..happy nya jadi kanak-kanak...

Friday, September 19, 2008

Girls' day out!

Last two days, 17 Sept 2008 - mila, nini & my self went to a golf club. Not to play golf, coz we didn't even know how to play them, especially my self la. I dunno about Mila and Nini whether they've tried before. Golf also sounds 'elite' to me and the game also macam boring and slow ajer...hihi.

Hmm..actually the club offerred a Ramadhan Buffet, not only for its members but also to outsiders. Since the three of us hadn't met for quite sometime, so it's just the right time to see each other. It's public holiday also - Nuzul Quran. Mila and myself cuti except nini. So, she came straight away from her office.

Around 6.30 pm ++ sampai at the place. Nice place. Building dia cantik, macam White House kata Mila. Tempat buffett tu actually outside of the club, facing the golf field. So refreshing, green environment and you would definitely forget that you're actually in the middle of a town. Foods…hmmm various selections you could even find cucur cempedak & pisang goreng there! Cuma, some of the foods especially lauk pauk kureng garam sikit. Nk buat cemana..chef nya puasa heheh..

As usual, dining with these two girls memang tak pernah kering gusi. Ada saja story mory. That’s why we never ever ate more than three times coz our stomach already full..full with laughters..haha. So, memang rugi if anyone had any intention to treat us for buffet :P Hot topic of the day was nini’s preparation for her wedding lah. One month from now, she would be someone’s wife. So happy for her. Since tomorrow we all had to work, we leaved the place around 9 pm. Uhh tired…I couldn’t stop my self from yawning all the way back to Cyber….10 pm, already @ home….zzzzz…

Monday, September 15, 2008

Breaking fast @ Penang

Seronoknya dapat berbuka with mama & ayah last weekend. Memang balik semata-mata untuk berbuka puasa with them because tahun ni, tidak seperti tahun2 lepas. Tahun ni we will go back a day before raya, petang baru dapat bertolak karena mek ngah masih lagi bertugas. Tak dapat dibayangkan jem yang bakal ditempuh. Harap-harap semuanya smooth la. Insya Allah...

Bertolak balik aritu Jumaat malam dgn mek ngah, sampai di Jeti pagi Sabtu. Isk laju bas ni, 3 jam 44 minit udah sampai. Sedar-sedar dh sampai kat tol Juru. So, sempat la bersahur dekat kedai mamak Subaidah on the way pulang ke rumah. Tapi, tak selera la plak pekena mamak di pagi2 hari hehe...

Sabtu, sedap-sedap membuta, mek ngah dh kejutkan..mama panggil suruh kemaskan barang-barang..mengantuk tu memang la mengantuk tapi sian, nanti siapa lagi nak tolong. Anak dia yang rajin ni jugak lah..haha poyo. Just kidding! Biasalah, nak raya la katakan...Sambil mengemas, terjumpa sepucuk surat. Nampak macam kad raya. Tulisan bulat-bulat..ada yang small letter, ada yang capital letter. Setemnya pulak, dilukis sendiri. Limited edition agaknya. Hmm..nak tahu siapa pengirimnya..tungggu! Jeng jeng...

Selepas zohor, we all went to a few places kat Perai, menyelesaikan urusan2 rasmi dan tidak rasmi. Kemudian, langsung ke Juru (name of a place). Pelik juga, kat mana la mama nak ajak ni, rupanya nak beli gulai ikan sembilang made in Juru for juadah berbuka puasa. Mak aih..worth to try. Sedap sungguh! Kat situ ada banyak jugak la lauk pauk, mostly seafood la kan coz Juru ni dekat2 dgn laut. Huhu kan best kalau hari2 ada various of choices like this.

Ahad, pukul 11.30 am bertolak pulang ke KL. Bye mama & ayah.....

Monday, September 8, 2008

Seminggu berlalu..

Alhamdulillah..syukur, a week had passed, 3 more weeks to go. As for my self, it'd also been a week, holding a new role in my department. I'm still trying to get use to it. Don't get me wrong, I didn't mean I was promoted, but I just changed my current job scope. Yea, I always want to do something else and I had carefully thought of it. Something more challenging I would say. Insya Allah, I'm trying my best to do it. Amin.

Dalam sibuk2 tu, sempat jugak menjenguk my lil bro & sis last weekend. Breaking fast together at The Curve....huhu ramainya orang. Full house! Our plan initially was to break fast at Ayam Penyek but all the tables were fully-booked with "Reserved" sign on the table. So, maybe rezeki kami dkt Thai Express, there was a table with one Chinese family who almost finished their meals. So we decided to pray Magrib first while waiting for the family....bukak puasa dgn air mineral dulu..hehe then baru la makan...sigh....erkk..apa lagi nk tulis ni ekk? blank pulak..coz i'm tired actually hehe..travelled to Melaka today..stop dulu la ye..tata!