Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

Letting go

The hardest part in our life is...TO LET GO. Living and complimenting each other for years and being apart FOREVER is a tragedy.

Ecewah, amacam bleh tahan tak mak long berfalsafah? Hehe. Sebenarnya nk citer satu benda sedih ni :( Semalam mak long dah let go kan gigi geraham mak long. A year ago, mak long pernah cerita dlm blog ni gigi tu berlubang and doc tampal la utk sementara waktu. Selama tu tak penah sakit, so buat derk je la. And semalam dah tak tahan le. Asyik mengganggu kenikmatan mak long utk menjamu selera so kena la gi klenet kt Dengkil tu.
Lama rasanya tak merasa kena cabut gigi and this one mmg kaw-kaw punya sebab geraham belakang. Doktor kena make sure tak sakit, and betul2 kebas sblm dia cabut gigi tu keluar. Bila dh kebas, jeng jeng....mula la proses menarik gigi tu. Ntah ape la dia pakai tak berani nk tgk. Dia tarik2 tak kuar..tarik2 tak kuar..wadus...the moment dia ckp "ok" and "kumur" tu la saat paling melegakan hehe. Rupanya not that bad! Tapi gi…

Satisfied

Seronok rasanya kalau dapat menjamu tetamu. Tetamu..datangnya membawa rahmat, perginya membawa bersama dosa-dosa kita yang lalu. Dah lama mak long berniat nak meraikan sahabat2 mak long yakni Geng Sukun, tapi barulah berkesempatan weekend lepas. Mak long tidak lah pandai sangat masak, tapi boleh la sikit2. Idea masak-masak ni bermula daripada aktiviti makan sukun goreng kat umah Cik Jah beberapa bulan lepas. Kemudian mak long pulak volunteer nak buat makan tengah hari.

Sabtu lepas mak long pun buat lah Nasik Daging, menu special dari utara. Seawal 9 pagi mak long dah siap-siap and pukul 12.30 pm, just nice everything dah sedia. Kak Maz pulak bawak Apple Crumble dia yg nyummy tuh. Lama juga berborak sampai lah kol 3 petang. Anyway, tima kasih Aj, Cik Jah & Kak Maz and kids sebab datang. Ni la main course aritu. Nak baca lebih2 boleh lawat blog Aj. Baik punya promo hihi.
After that on Sunday, we got some job at Kelab Komuniti Cyber. Aj is the camerawoman in the making. Good work, tq …

Hadapi dengan senyuman

Assalamualaikum. Salam hari jumaat. Tetiba mood untuk berblogging kembali :) Mungkin pagi jumaat yang penuh keberkatan ini menyalakan kembali semangat mak long untuk menulis. Alhamdulillah. Pagi ini mak long sampai awal di opis. Semalam dah berjanji dengan Cik Jah dan Kak Maz utk bersarapan bersama. Bro As pun ade sama tadi. Cik Aj pula tak join sebab katanya dah siap masak nasik pagi tadi. Bertuah sungguh siapa yang dapat memiliki gadis kecil molek ini. Rajin memasak. (Ops, cik Jah, sukun goreng you not bad juga!)

Setelah selamat menhabiskan sekeping roti canai dan teh o suam, mak long agak teruja dengan status cik Aj di YM yg meminta mak long msg die dgn segera. Tanpa berfikir apa2, mak long lantas merisik apakah gerangan ceritanya. Innalillah, seharusnya pagi yang mulia sebegini kita disimbahi dengan berita2 yg menyenangkan namun siapalah mak long untuk memilih kisah yang indah-indah belaka. Tiada apa yg mampu mak long ucapkan, moga Allah beri saja petunjuk kepada orang yang suka me…

Dry

My inspiration is running completely dry...tak tahu ler kenapa mak long dah jadi malas pulak nk mengupdate blog. It's just not me. Actually mak long has a lot of activities held recently but the mood to write is not here. Everytime mak long open this blog, the only feeling there is 'emptiness'. Biarlah dulu...one day mak long will come here again...Insya Allah..