Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

Dari mata turun ke...

Hari ini masuk hari ketiga mata saya jadi merah. Tapi sebelah jer la. Mulanya ingatkan maybe saya keletihan tapi dh masuk hari ketiga tak surut2, hmm gi la klinik. Sah la saya sakit mata. Isk isk..ntah kat mana pula kena jangkit. Bulan lepas sakit gigi. Bulan ni sakit mata. Cobaan...hehe. Tapi bagus juga. Dapat MC, balik rumah rehat. Dapat release sedikit daripada 'tekanan' yg ada kat opis tu.

P/S: Tajuk kat atas tu gimik ja..hehe jgn mare :P

Cerita-ceriti...

Setelah beberapa minggu tak hapdate blog, byk juga cerita nak story kat sini. Ok, let's go by sequence.

Cerita # 1: Sayonara Cik PFQ From right: Cik PFQ. On da way to Melaka agaknya ni (Photo taken from Bob's FB)
Cuti weekend lepas, 25-26 Jul, mama ayah datang dari Penang. Saya dari hari Jumaat lagi dah ambil cuti. Macam tak der mood nk ke opis. Cuti ada 30 hari lagi beb! So, weekend tu spent time kat rumah Ngah dan juga SOGO. Tp sayangnya gaji belum masuk lagi. Tgk org len sopping jer la :( Tapi the most important agenda was to send back my little PFQ to Penang. Genap 6 tahun dia bersama saya. Seusia dgn tempoh saya bekerja di bumi Cyber ni. Cakap saja nak ke mana, pasti dia setia menemani. Terima kasih my little car, moga ketemu lagi bila saya balik kampung nanti :)

Cerita # 2: Teh Tarik

From right: Me, Nisa, Zul and the Les' Copaque gang(Photo taken from Nisa's FB)
Setelah hampir sebulan membuat persiapan, semalam 28 Jul, berlangsunglah majlis Teh Tarik bersama Alumni di …

Confrontation

Alhamdulillah, finally I went thru my 'suspen day' today. Confronting with people, listening to 'stories'. But I guess it was not over yet and I don't know how and when. Among all, there's some lesson to learn. Hmm..sounds like I am in a complete mess lately. Ya, partially yes. It's a hard time. But it's ok, life is like that. Sometime you're in the first row but sometime the whole things seems to fall apart. But I'm lucky to have a great company around me. Thanks!

Down

Have you ever woke up from your bed and felt like you don't want to go anywhere (especially to work)? I've been experiencing this feeling for quite sometime. And too bad, it's getting worse everyday. Oh ya, talking about work, there's a new counselor in my department. Just joined las week. Thanks to her, she gave me this personality test. The result is almost 99.9 % accurate. This is my condition now:

Rahayu Niza's Existing Situation
Feeling stressed out due to her current situation and the demands which are placed on her. Working to release herself from all things that hold her back or tie her down.

Rahayu Niza's Stress Sources

"Always trying to make a good impression on others, but doubtful she is succeeding. Feels she has the right to everything she hopes and dreams of and becomes annoyed and helpless when things don't go her way. Is troubled by the very thought of failure which leaves her feeling miserable. Always sees herself as the victim as if every…

Congratulations Famila

Congratulations to my fren - Famila Pahmin. Officially belong to Mr. Kay. Moga rumahtangga diberkati dan dirahmati Allah selalu. Attended her wedding reception at Kangar, Perlis last Saturday, Jul 4 with my family. Tima kasih mama, ayah & hakim sudi teman. Walaupun 2 jam jer perjalanan dari Telok Ayaq Tawaq ke Perlis, rasa lama sangat nak sampai. Maybe dah lama tak pi area2 sana. Last pegi form 3 camtu la kot. Gi Gua Kelam dgn Taman Ular. Mmg umur yang sesuai untuk melawat tempat-tempat mcm tu. Kalau sekarang la org ajak gi, iskk belum tentu nak!
Ahad pagi dlm pukul 8 dah bertolak balik ke Cyber. Patutnya dah sampai cyber dlm kul 12 tgh hari. Ntah kenapa pening semacam. Sampai masuk simpang pun salah. Lepas antar Hakim kat kampus dia kat PJ, on the way balik tu ada dua persimpangan. satu utk balik ke putrajaya/puchong dan satu lagi ke mana ntah, tak pasti. mmg dh nampak sign board tu, tapi entah mcm mana tetiba termasuk dlm shopping mall - tropicana city mall. Ni lain macam punya …