Tuesday, April 9, 2013

Precious Moment...

Assalamualaikum..isk isk..lamanya tak menjenguk blog mak long nih. Anyway, nothing much to share except one good news :) In 3 months time (plus plus) mak long dan hubby will be meeting our liltle junior, which we don't know whether it's a boy or girl yet but it'ts better to just leave it surprise la kan hihi.

Bagi mak long, pregnancy experiences memang sangat mencabar especially on the early trimester. Bak kata orang, setiap individu tu berbeza pengalamannya. Mak long ni tergolong la dalam kategori orang-orang yang memang alah teruk masa awal-awal dulu. Terasa diri tu bukan mak long dah masa tu..hehe.Tapi Alhamdulillah, syukur..pejam celik-pejam celik sekarang dah nak masuk 6 bulan. 

Each week and month we treasure lot's of changes - mentally and physically. Antara the best moment yang mak long dapat rasai ialah ketika mendengar degupan jantung baby dan pada usia kandungan menjangkau 5 bulan, mak long dapat rasa pergerakan dia. Mak long ada terbaca dlm artikel kat internet yang mengatakan bagi ibu-ibu yang dah ada pengalaman, diorang ni mungkin boleh detect pergerakan tu lebih awal berbanding mereka yang baru pertama kali mengandung. Mak long tak dapat ingat exactly, when and where I felt it tapi itulah saat-saat yang penuh bermakna di sepanjang kehamilan ini. Masa tu baru la real rasa ada baby dlm perut hehe. Dan baby pun sangat responsive especially bila papa dia ajak bercakap-cakap. Ni yang kami berdua lagi tak sabar nak menunggu kelahiran dia.

In term of preparation, mak long memang tak buat apa-apa persiapan lagi. Insya Allah, will find sometime to make the shopping list sambil-sambil take note pengalaman orang lain. Maybe now is just the perfect time since all the office workload  dah berkurang sikit buat masa nih. Tu yg ada masa sikit nak tgk blog nih. Rasa macam rugi pulak kalau tak coretkan sedikit tentang pregnancy experience nih hihi.

Ha okay la dulu takat ni..insya Allah kalau ada masa mak long sambung lagi. Doakan kami ya..Aminnnn~