Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Week 33

Bismillahirrahmanirrahim...berblog plak mak long arini yer. Hubby mak long kena gi keja, so mak long dah takder nk wat apa, layan blog la kan since dah lama juga tak update. Minggu ni dah 33 weeks, lebih kurang 8 bulan pluss la kiranya. Owh..tinggal sebulan lebih saja lagi nak bertemu dengan baby :) tak sabarnya...
Boleh dikatakan persiapan baby memang dah settle semuanya. Syukur alhamdulillah, baju-baju, selimut, tuala dan barang-barang mana yang buleh basuh mak long dah siap basuh. Elok juga semua dah siap, dalam keadaan sekarang mak long memang dah cepat letih dan cepat ngantuk. Tinggal nak kemas mana yang nak masuk dalam beg ke hospital dan mana yang nak bawak balik penang.
Selain tu, just tambah-tambah lagi ilmu pengetahuan tentang persediaan bersalin dan penyusuan bayi. Kebetulan mak long pun baru terdengar istilah 'hypnobirthing' melalui majalah Pa&Ma keluaran bulan Jun nih. Itupun sebab mak mertua mak long yang belikan majalah tu utk mak long. Kalau tak, mmg tak …