Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

Syukur

Alhamdulillah, syukur tak terhingga kepadaNya. After working hard for the past three months, akhirnya grand event for alumni terlaksana juga pada hari ni. Majlis menjunjung dan menjalin kasih goin to be remembered forever! Hilang penat lelah when invitees gave good remarks for the event. Terima kasih kepada semua yang telah menyumbang tenaga untuk majlis ini.
Actually this event also left a personal memory to mak long when mak long's lecturer still remember mak long. He's now holding a high level post in a firm in the country. Terharunya masa tu. Actually dulu masa belajar mak long ada ler gi jumpe dia bertanya itu ini, al maklum la subjek kegemaran. Lepas dah jumpe tu, mak long rasa macam mak long ada tinggal barang kt opis dia. Patah balik, abih seluruh bilik opis tu kitorang cari tapi tak jumpe. Mana taknye sebenarnya mak long tak bawak pun barang tu ke opis dia..hihihi. Sbb tu dia ingat kot, student dia yg pelupa nih :P

At this moment terasa lenguh sungguh kaki mak long ni.…

:)

Spices of Life

Bagaikan tidak sedar, bulan februari berlalu dengan begitu pantas. Macam macam yang berlaku dlm masa sebulan ni. Macam tak percaya je, dalam sekelip mata mak long ada satu kumpulan baru yang dinamakan "The Fruits" hehe. Kumpulan ni tertubuh bila mana seorang rakan mak long - Elyna meminta bantuan mak long dan beberapa sahabat iaitu kak maz, ct dan iskandar terlibat dengan research projectnya yg berkaitan dgn performing art. Last minute punya request, so preparation pun on da spot. But it was very fun and happening..hehe.
The Fruits with the 'You Raise Me Up' performance
End of february, mak long punye office buat family day at PD. We were having the family day at the legend water chalet. This place is dem cool, perfect spot for honeymoon hehe. This time round mak long borrowed ngah and qaisara from faiz for the two days. Sonok tul qaisara dpt mandi swimming pool dgn mak long aritu hehe. Qaisara and mama die during the sukaneka

Mak long and Qaisara at the Water ChaletDal…