Tuesday, March 15, 2011

Syukur


Alhamdulillah, syukur tak terhingga kepadaNya. After working hard for the past three months, akhirnya grand event for alumni terlaksana juga pada hari ni. Majlis menjunjung dan menjalin kasih goin to be remembered forever! Hilang penat lelah when invitees gave good remarks for the event. Terima kasih kepada semua yang telah menyumbang tenaga untuk majlis ini.

Actually this event also left a personal memory to mak long when mak long's lecturer still remember mak long. He's now holding a high level post in a firm in the country. Terharunya masa tu. Actually dulu masa belajar mak long ada ler gi jumpe dia bertanya itu ini, al maklum la subjek kegemaran. Lepas dah jumpe tu, mak long rasa macam mak long ada tinggal barang kt opis dia. Patah balik, abih seluruh bilik opis tu kitorang cari tapi tak jumpe. Mana taknye sebenarnya mak long tak bawak pun barang tu ke opis dia..hihihi. Sbb tu dia ingat kot, student dia yg pelupa nih :P

At this moment terasa lenguh sungguh kaki mak long ni. Jadi runner la katakan. Goin up and down, back and forward..aiyo sengalnye kaki. Insya Allah, will take a break by end of this month. Miss my hometown oledi :(
P/S: Banner designed by Kamarul

Sunday, March 13, 2011

Tuesday, March 8, 2011

Spices of Life

Bagaikan tidak sedar, bulan februari berlalu dengan begitu pantas. Macam macam yang berlaku dlm masa sebulan ni. Macam tak percaya je, dalam sekelip mata mak long ada satu kumpulan baru yang dinamakan "The Fruits" hehe. Kumpulan ni tertubuh bila mana seorang rakan mak long - Elyna meminta bantuan mak long dan beberapa sahabat iaitu kak maz, ct dan iskandar terlibat dengan research projectnya yg berkaitan dgn performing art. Last minute punya request, so preparation pun on da spot. But it was very fun and happening..hehe.

The Fruits with the 'You Raise Me Up' performance

End of february, mak long punye office buat family day at PD. We were having the family day at the legend water chalet. This place is dem cool, perfect spot for honeymoon hehe. This time round mak long borrowed ngah and qaisara from faiz for the two days. Sonok tul qaisara dpt mandi swimming pool dgn mak long aritu hehe.

Qaisara and mama die during the sukaneka



Mak long and Qaisara at the Water Chalet

Dalam pada itu, mak long juga sibuk dgn preparation majlis alumni yang akan berlangsung pada 15 mac ini. Memang all out and mak long berdoa supaya majlis ni berjalan dengan lancarnya. Insya Allah.

At the same time, sempat juga mak long menyertai game futsal TM Selangor. Ha, ni yg menarik sangat ni sbb ni lagi last menet punye prektis. Just imagine mak long yang tak pernah menyepak bola ni tetiba jadi bidan terjun mewakilkan MMU girl team. Dua kali jer berlatih and straight away played last Saturday at sport planet near to bandar sunway. Hantam saja lah, mak long jadi defender, so bila dapat bola mak long tendang je la supaya tak dpt bolos gol..hihi. This remind mak long of the Gol and Gincu movie few years back. Anyway, it was fun and funny actually :)




Gambo belakang je yg ada hehe

Well, it's already the second week of March, more prayers and hopes to Him.