Sunday, May 9, 2010

Mak Long and Life After

Salam dan syukur alhamdulillah.
Hari ini mak long masih lagi dipanjangkan umur oleh Allah. Alangkah bertuahnya orang yang dikurniakan usia yang panjang dan bijak pula dia mengisi setiap ruang dan kesempatan itu dengan pelbagai kebaikan. Ah, terasa kerdilnya diri ini. Terlalu banyak lopongnya. Kepada semua yang mengenali diri ini, mak long mohon maaf sekiranya tak dapat memberi yang terbaik.

Terima kasih atas ingatan semua pada hari ini terutamanya untuk mama dan ayah, ngah, hakim dan faiz, tak lupa juga qaisara. Walau sesukar mana pun hari-hari yang mak long lalui, mereka sentiasa ada di sisi. Syukur, keluarga ini adalah satu nikmat yang tiada galang gantinya untuk mak long. Semalam mak long berada di Damansara, pre-celebration di Nando's, sekali dgn celebration mother's day untuk ngah. Happy mother day ngah! Untuk mama juga, awai2 dh wish dh.

Pada G.S dan semua kengkawan, tima kasih juga ye. Antara perkara yang membahagiakan dlm hidup ini ialah apabila diri ini dihargai dan diingati. Moga Allah balas jasa kalian dan makbulkan doa2 kalian. Amin.

Clockwise: Pic 1: Qaisara's new image. Pic 2: Surprise from Kak Maz. Pic 3: Surprise Domino party @ Office. Pic 4: Nasib Arab & Blueberry Cake surprise from G.S . Gemuk la mak long minggu nih :)

Thursday, May 6, 2010

Thank you in Advance

Assalamualaikum.

Salam pagi jumaat yang penuh barakah. Alangkah indahnya alam di pagi hari. Andai hati penuh gundah dan resah sekalipun, kedinginan dan ketenangan alam bisa melenturkan segalanya. Entah kenapa, mak long memang suka suasana pagi. Terasa aura yang begitu luar biasa menyapa lembut di pipi. Bagai ada kerinduan yang menggamit...

Cukuplah tu. Pagi ni mak long dapat kejutan dari ngah ngan faiz. Nak tau apa? Hehe..dapat hadiah birthday in advance. Tima kasih, yea dapat perfume! Memang ada terniat nak beli perfume sebab perfume dah habis. Tapi tak pernah tercakap dgn sapa pun. Macam tau-tau plak ye diorang ni. Alhamdulillah rezeki jgn ditolak kekeke.