Monday, August 17, 2015

KAPSUL "AJAIB" UNTUK YANG TAK RAJIN MAKAN SUPPLEMENT


Bismillahirrahmanirrahim.

Hehe ni cerita apa pulak ni? Kapsul ajaib? Hehe, ni la dia rangkaian produk Camellya Gold iaitu supplement dari serbuk mutiara asli.

Memang ajaib sangatlah sebab kapsul ni hanya perlu makan 1-2 BIJI JER SEMINGGU tapi hasilnya Masya Allah...kesihatan secara total luaran dan dalaman.


APA YANG "AJAIB" SANGAT KAPSUL NI?

✔ Kapsul ini adalah serbuk mutiara asli yang sangat pure dari grade AAA yang terbaik dari Sabah. Makan sikit saja dah cukup!
✔ Kulit semakin cerah dan glowing dari dalam
✔ Merawat kulit yang bermasalah seperti jerawat dan sensitif
✔ Kulit bertambah lembab dan halus
✔ Sel-sel kulit akan diperbaharui
✔ Sumber kalsium yang baik untuk tulang dan sendi
✔ Mengurangkan masalah keguguran rambut
✔ Menyingkirkan toksin beracun dari badan

Harga : RM80 sebotol

Tapi anda akan jimat banyak jika anda mengambil Set Ekslusive Camellya Gold, malah akan memberikan kesan yang optimum.Set A Combo Merdeka memberi penjimatan yang sangat berbaloi. Dapat FREE POSTAGE dgn FREE CONSULTATION lagi . Ambil full set baru la balance kulit
cantik luar dan dalam.



Tapi anda kena cepat tau sebab promosi ni TERHAD 50 ORANG SAJA.

Dah buat kira-kira? Jimat kan?

Apalagi jom order:

WhatsApp 0133973420

‪#‎kapsulserbukmutiara‬
‪#‎supplement‬
‪#‎camellyagoldbeautycare‬
‪#‎mmucyberjaya‬
‪#‎cyberjaya‬
‪#‎putrajaya‬
‪#‎naturalskincare‬

Wednesday, August 12, 2015

Istimewanya Camellya Gold Beauty Care di mataku


Assalamualaikum w.b.t.

Hari tu mak long dah share kan apakan intipati kandungan yang terdapat dalam Camellya Gold Beauty Care ni dan apa pula fungsi setiap bahan yang digunakan itu. Hari ni mak long nak cerita kebaikan dan kelebihan jika kita  menggunakan set ini secara konsisten dan berterusan.

DEEP ACTION CLEANSER 6OMLS
Keistimewaan:

  • Melembutkan
  • Menghaluskan dan melicinkan kulit muka
  • Membantu menghilangkan jerawat dan kedutan kulit
  • Kulit lebih berseri dan bermaya
  • Wangian yang sangat segar dari extract rose oil
  • Khasiat yang sangat berkualiti dari extract sireh 

WHITENING & MOISTURIZING TONER
Keistimewaan:

  • Menutup liang-liang roma muka yg terbuka
  • Menapis kotoran.
  • Menjadikan tekstur kulit Licin
  • Menghilangkan bekas jerawat dan sel-sel kulit muka yang telah mati
  • Menyegarkan kulit muka
  • Wangian lembut dari extract tea tree dan double apple stem cell

DAY PERFECTION CREAM SPF 30
Keistimewaan :

  • Melindungi kulit daripada sinaran UVA & UVB.
  • Mengurangkan garis-garis halus.
  • Mengekalkan kelembapan kulit wajah dan bertindak sebagai alas bedak.
  • Menjadikan warna kulit sekata dan berseri.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Persis BB cream yang sangat lembut dan lembab. 

NIGHT CREAM TREATMENT
Keistimewaan:

  • Memberi kelembapan pada kulit muka
  • Mengecilkan pori-pori,
  • Mengembalikan keremajaan kulit,
  • Anti kedutan
  • Mencerahkan kulit muka,
  • Membantu mengurangkan jerawat dan jeragat,
  • Mengurangkan aktiviti ‘tyrosinase’ dan melanin sekaligus membantu mengurangkan pigmentasi kulit secara keseluruhan.
  • Dirumus dari bahan bahan kualiti tinggi:


#VIRGIN COCONUT OIL
#ARGAN OIL
#EXTRACT SIREH
#ROSE OLI
#TEA TREE
#DOUBLE APPLE STEM CELL
#VITAMIN E
DAN BANYAK LAGI.

ADA LAGI BEST!!
  1. Tanpa sebarang pengelupasan
  2. 100% organic
  3. Tanpa memedihkan
  4. Tanpa merengsakan kulit anda
  5. Tanpa menghakis serta menipiskan wajah anda
  6. 100% Selamat
  7. 100% Suci, halal
  8. 100% Buatan muslim
  9. 100% Tanpa sebarnag bahan kimia
  10. 100% Tanpa mercury
  11. Tanpa pantang larang
Haa..cuba bagitau best ke tak best? Setakat ni mak long amat-amat berpuas hati dengan set ini. Alhamdulillah. Mak long pun tak suka nak sebarkan benda yang belum pasti manfaatnya. Tapi bila dah terbukti, apa salahnya mak long share dengan anda semua. Sekiranya anda perlukan maklumat lanjut, boleh hubungi mak long di WhatsApp 0133973420.

Tuesday, August 4, 2015

Wajah anjal seawal 7 hari!

Serius wajah memang rasa anjal dan pipi rasa gebu-gebu gitu. Bila senyum kat cermin, mudah je nak sapu blusher sebab “apple of the cheeks” tu timbul hikhik. Bak kata orang putih nampak elastic dan “feeling plumper” gitu. Bukan sembang kosong, memang dah rasa sendiri kan. Hari demi hari boleh rasa perubahannya. See my fuller face and fresh look giteww



Kalau akak-akak dan juga adik-adik ada masalah

  • Wajah nampak tua sebelum usia
  • Garis halus dah makin jelas kelihatan
  • Kulit kusam macam tak pernah cuci muka setahun

In Sha Allah, mak long ingin sharekan khasiat dan manfaat bahan-bahan organic yang terkandung di dalam Set Camellya Gold Beauty Care 4 in 1 ini. Oh btw, kenapa ia dipanggil set 4 in 1? Ini kerana dalam set ini ada empat item iaitu

1. Deep Action Facial Cleanser
2. Whitening & Moisturizing Toner
3. Day Perfection Cream (SPF 30)
4. Night Cream Treatment
Apakah bahan-bahan yang terkandung di dalam set ini:



Phyto Cell Tec Extract Alp Rose (Ektrak bunga mawar dari Swiss)
Kebaikan:
Mengaktifkan serta memelihara fungsi stem sel kulit manusia
Menggalakkan pertumbuhan lapisan kulit muka yang sihat.
Bertindak sebagai penghalang kulit daripada jangkitan kuman.
Mengurangkan anti penuaan,kedutan, keradangan kulit muka
Mengembalikan keanjalan pada kulit wajah anda.


Apple Stem Cell (Stem Sel dari buah epal Swiss)
Kebaikan:
Mengatasi masalah penuaan
Mengembalikan keremajaan kulit wajah
Mengatasi masalah jeragat
Mencerahkan kulit wajah.


Vitamin E
Kebaikan:
Membantu masalah kulit
Mengurangkan parut
Meningkatkan kesihatan kulit
Melambatkan penuaan.


Virgin Coconut Oil (Minyak kelapa dara)
Kebaikan:
Bertindak sebagai perisai tambahan terhadap sinaran ultraviolet (UV)
Menghalang jangkitan kuman
Mempercepatkan pembentukkan sel sel baru
Bertindak sebagai vitamin untuk kulit
Bertindak menghalang pembentukkan radikal bebas
Antibakteria, antifungus, serta antivirus


Tea Tree Oil 
Kebaikan:
Bertindak sebagai antiseptic yang di hasilkan dari proses ekstrak bahan daun tea tree yang di tanam secara organic
Antibakteria, antivirus, kerana di dalam tea tree oil banyak terkandung sebuah zat terpenoid, yang berguna mengubati jerawat
Meregenerasi sel kulit wajah, menghilangkan noda hitam dan kotoran akibat sel kulit mati Menyembuhkan jerawat
Membantu menyejukkan dan mendinginkan kulit wajah yang memiliki jenis kulit berminyak.


Piper Betle Extract ( Sireh)
Kebaikan:
Menghilangkan jerawat
Menaikkan seri wajah
Menghilangkan gatal gatal pada kulit wajah
Merawat jerawat serta memberhentikan pertumbuhan jerawat

Berminat tak nak cuba? Serius mak long 200% recommend! Hehe

WHATSAPP MAK LONG 013-3973420