Saturday, November 19, 2011

Feeling good...

Assalamualaikum. Salam hari sabtu. Petang ni mak long rasa segar sangat. Muka rasa lembut dan bersih jer. Al-maklum la, baru lepas facial pagi tadi. Kali terakhir buat facial bln 1 thn ini. The longest period ever in my life huhu. Actually mak long mengalami masalah kenaikan jerawat and ruam yang serius kt muka since bln 2 aritu. Tapi problem ni on and off. Ada kala dia okay, adakala ia tumbuh mcm demam campak kt muka. Ramai juga yang tegur kenapa muka jadi macam tu. Mak long cakap allergic. Ntah la mak long pun tatau, whether because of the food taken (definitely one of them are sambal belacan) atau produk skin care yang mak long baru cuba pada awal thn ini.

Bila dah ramai tegur, mak long pun rasa macam low self confident tau :( Rasa malu nak berdepan dengan orang because the changes are so obvious. Honestly I miss my good old days where people were asking of my secret of beautiful skin (cewah, puji sket hikhikhik). That time mak long was a diehard fan of The Body Shop punya skincare products. Produk tu mmg ngam dgn mak long cumanya muka cepat berminyak plak. Lepastu tukar la produk lain and now lihatlah hasilnya..huhu.

Last 2 week mak long bertekad nak berhenti pakai produk yang mak long tgh pakai ni. Today will start with another new recommended product by my sis. Insya Allah, really hope a miracle to all this problems. Time is running :)