Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

Feeling good...

Assalamualaikum. Salam hari sabtu. Petang ni mak long rasa segar sangat. Muka rasa lembut dan bersih jer. Al-maklum la, baru lepas facial pagi tadi. Kali terakhir buat facial bln 1 thn ini. The longest period ever in my life huhu. Actually mak long mengalami masalah kenaikan jerawat and ruam yang serius kt muka since bln 2 aritu. Tapi problem ni on and off. Ada kala dia okay, adakala ia tumbuh mcm demam campak kt muka. Ramai juga yang tegur kenapa muka jadi macam tu. Mak long cakap allergic. Ntah la mak long pun tatau, whether because of the food taken (definitely one of them are sambal belacan) atau produk skin care yang mak long baru cuba pada awal thn ini.

Bila dah ramai tegur, mak long pun rasa macam low self confident tau :( Rasa malu nak berdepan dengan orang because the changes are so obvious. Honestly I miss my good old days where people were asking of my secret of beautiful skin (cewah, puji sket hikhikhik). That time mak long was a diehard fan of The Body Shop punya skincare …