Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

Happy Birthday Qaisara!

Mak long nak ucapkan selamat hari lahir yang ke-2 to my sweetheart Qaisara. Though you may not read this now, who knows kan one day Qaisara terjumpa blog mak long ni and see my wish here hehe..cewah berangan pulak! This is the cute lil girl...


Gambar ni mak long ambil semalam masa dia tgh leka tgk kartun kat dlm Restoren Upin dan Ipin kat Shah Alam. Mak long doakan qaisara akan menjadi anak yang solehah, bijak, cute, charming dan bahagia dunia dan akhirat. We all love you very much!

Earlier than that, mak long baru jer selesai minggu konvokesyen MMU utk kali yg ke-12. Syukur, tak ada banyak masalah walaupun penat. Mungkin ada orang lain yg lebih penat tp sememangnyer konvo amat memenatkan hehe. Sehari selepas konvo mak long pun ambil la cuti. Dek kerana ramai sangat yang calling2 mak long masa cuti tu, maka mak long pegi la gak opis menengokkan hal-ehwal yang kene tengok tu. So sempat la mak long dgn ajleaa beli bunga rose kepada kak maz. Saja buat sarprise kat die hehe...dah lama plan …

Posting baru :)

Assalamualaikum..hey hey..mak long is back again! Sorry and sorry again, especially to my dearie Nurul who'd been requesting mak long to post mak long's raya story. Bulan syawal telah berlalu pergi, namun blog ni masih lagi tak berhapdet jugak. Sowwy ehh hehe. Now here I come, bringing all my writing passion in the Pieces of Me..cewah...

Last posting bulan Julai. Ya, bulan Julai yang sepatutnya berlaku sesuatu telah berlaku sesuatu yang lain. Begitulah yang dikatakan kehidupan, kita hanya mampu merancang namun kuasa penentu tetap di tanganNya. Walaupun pada awalnya sukar untuk menerima, namun lama kelamaan mak long mampu menarik nafas lega, akur dgn perancangan Allah yang maha sempurna. Subhanallah!

(Errkk kan dah kata, kalu dah mula menulis tu berjela-jela pulak mukadimahnye hehe)

Bulan Ogos menyapa dengan seribu kerahmatan. Ramadhan, syukur ya Rabbi kerana diberi kesempatan lagi menikmati bulan barakah itu walaupun kadangkala lafaz syukur itu hanya lahir secara zahir dan tidak …