Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2008

S.A

Escaped to Shah Alam today to visit my grandma. As usual, brought her to Giant. My sis and Faiz joined too. Hmm..now I knew where to find 'Tudung Ekin'. Punya lah cari merata-rata tempat akhirnya baru arini jumpa. Hmm..quite 'pricey' lah for a plain tudung like that. Much too dear for my wallet, tambah-tambah time tak dapat gaji lagi nih. Maybe materialnya bagus kot? Or senang nak pakai? Dunno yet. Nantilah, dapat gaji nk beli satu. Bosan la asyik pakai fesyen yang sama jer. Bagi yg tak tahu mcm mane rupanya tudung ni, ni saya ada jumpa satu link http://www.fashion.calistadesign.com/ Siap ada video cara pemakaian..mana tahu anda juga ingin bertukar selera mcm saya? hehe..

Women are stupid?

Woo woo..hold on girls. Don't get so emotional. It a question mark, not a statement. This topic actually came out of my head when I was watching Bulletin Utama while having my dinner this evening (Bad habit for those on diet: Eating while watching tv). A girl, at K. Terengganu wanted to jump from a hotel roof after an argument with her boyfriend. This fellow scolded her for not telling him that she went back to her hometown (Kesmerajuklernilepaskenamarah). Why arr...some women like to do stupid things like this. A 'self-destruction' I would say. Why did she choose to kill herself instead of killing the guy that broke her heart? Kill him first la, then only kill your self (Ada berani?).

Huhuh...I'm just kidding guys! Actually my point here is, why do you want to hurt your self. He won't lost anything. He could find another new girl friends. And you? Buried underground. I remember during my school time, my ustaz said, those who committed suicide would continue to do w…

Bad Day..

It was not a good start. My morning mood was screwed. My fault? Partially...Doing things without proper direction. Crap!Everything went so wrong! So I sang this sad song... layannn....

Where is the moment we needed the most?
You kick up the leaves and the magic is lost.
You tell me your blue skies fade to grey,
They tell me your passion's gone away,
And I dont need no carryin' on!

You stand in the line just to hit a new low,
You're faking a smile with the coffee to go,
You tell me your life's been way off line!
You fall into to pieces everytime!
And I don't need no carryin' on!!

Cause you had a bad day,
You're taking one down.
You sing a sad song just to turn it around!
You say you don't know,
You tell me don't lie,
You work at a smile and you go for a ride.
You had a bad day!
The camera don't lie!
You're coming back down and you really don't mind.
You had a bad day,
You had a bad day.

Well you need a blue sky holiday,
The point is they laugh at what you say,
A…

Neighborhood Story

Haihh..dah memang tak buleh nk buat apa lagi dah ni. Penangan nasik arab Restoren Saba' tu memang dah tahap overdose ni. Menguap tak henti-henti. Asyik nak bersandar je rasanya kat kerusi. Tapi ok la..semua kerja dah siap for today. Daripada melayan perasaan mengantuk ni, baik saya tulis blog sekejap hehe.

Tak dak apa yang baru. Cuma Sabtu lepas dapat panggilan dari mama saya. Dia baru balik dari rumah 'kapal terbang'...rumah jiran sebenarnya. Tolong-tolong apa yang patut untuk kenduri anak jiran tu. Rumah kapal terbang tu dipanggil sebab depan rumah dia dulu ada banyak replika kapal terbang buat daripada kayu. Pakcik tu dulu kerja dgn TUDM tak silap saya. By the way, rumah saya memang agak dekat dgn kem TUDM. Agak bingit juga lah bunyik kapal terbang membelah angkasa kekadang tu.

Ok, back to the story. Yang nak kawen tu anak lelakinya, muda setahun dari saya. Ramai lah jiran-jiran (of course la all makcik2) yang turut hadir membantu. Entah macam mana, tetiba topik diri saya…

Mamai...

Sementara menunggu azan maghrib berkumandang, saya bercadang untuk berbaring sebentar di atas katil. Sekadar melepaskan penat, seharian arini agak ter'pressure' dgn report-report yang belum siap. Lain yang boss suruh buat, lain pulak yang saya buat. Haihh..! Di tambah pula, malam ini terpaksa attend students' event. Lebih kurang 5 minit lagi magrib nak masuk. Saya dah siap-siap mandi memandangkan event tu akan start pukul 8 mlm. Entah macam mana boleh terlelap. Sedar-sedar dah pukul 7.49 mlm. Alamakkk! Suspen dibuatnya, saya lupa pulak nak tanya event malam ni ada VIP tak. Ye lah, saya cuma dimintak untuk mengganti orang. Yang saya tahu, saya kena ada waktu opening ceremony. Arghh! Masak la...

Tanpa berlengah lagi, lantas saya mencapai tuala, pakai shower cap, masuk ke bilik air. Sedang saya menggosok gigi, tertiba terlintas di kepala apa yang saya sedang buat ni? Huhhu..bukan ke saya dah gosok gigi dan mandi tadi? Aduih, sah! Mamai...Kelang kabut amik wuduk dan solat magri…

Err..you think it's cute? Rethink..

Heyya...I have been so busy at work these few days. Quite demotivated but I'm still under control. Nothing new to update. Except I just feel a lil bit uneasy. Let's put it this way. If you just met someone, do you simply send sms/message that 'sounds' like you care for her/him? For me, it's so weird. I swear I won't do that except I really know for sure he likes me too :P But I can say that most of people out there, do send this type of message which he/she thinks is cute to the person, probably they just met and have a crush with. Pleaseee..pleasee don't do this. It's just create some odd feeling and to some extent rasa mcm eiiii..ape ke hei dia ni? If it's worst, it might kill the frenship. So, you better rethink, before you click the 'send' button for this type of message/sms/email..etc..
My advice is, although you really2 like this person, you don't have to show that so early. No matter how magic 'the feeling of love at first sigh…

Also wedding story

Setelah berjanji dgn cik Mila untuk berjumpa di KL Sentral utk ke kenduri Nini, maka dia pun datanglah mengambil saya lebih kurang pukul 12 lebih2. Yanti housematenya ada bersama. Perkara pertama dia kata kat saya masa saya masuk dlm kereta "Amboi, tinggi kain kak!". Adess! Dah style kain 'pareo' mmg macam tu. Memang siksa juga pakai kain pareo ni kalau terpaksa turun naik pengangkutan awam. Kalau ditiup angin, alamat free show lah nanti. Nasib baik naik ERL. Kalau bas, mahupun LRT atau beca, tak kuasa lah! Bukan apa, arini rasa segan sikit nak pakai baju lip-lap lip- lap, bukannya jadi pengapit. Lainla kalau drive sendiri, takde lah obvious sangat sebab duduk dlm kereta jer. Ini terpaksa expose gitu, sure org pandang jer. Tu yang pakai baju batik kelate dgn kain pareo tu. Memang sedondon kami berdua arini, tema black and white. Cuma cik Mila pakai kebaya sulam indon yang dibelinya masa kami ke sana tahun lepas.

Sesampai di sana, kami turut serta dengan rombongan peng…

My best fren's wedding

"My best friend's wedding" Wow! the best title I could think of for this posting. But of course the plot of the story would be different. Otherwise, I might be in a big trouble..hehe. Enough of that. To Nini & Akbar, again congratulations! May Allah bless both you, happily ever after, hingga ke anak cucu dan cicit..as well as dunia akhirat. Amin.

Behind the scene: I went through a horrible nite, the nite where I supposed to travel back to Penang. What happened? Huhu...kena tinggal bas. Bas pukul 11 pm. So I took ERL from Putrajaya to Bandar Tasik Selatan at 10.05 pm. Sampai la kat situ pukul 10.20 pm. Tetiba rasa nk ter..., so I rushed to ladies. By the time I was walking from ERL station to LRT station I saw the train just passed. It was 10.28 pm like that. So tak apa lah, beli lah tiket kat kaunter. Tanya dkt kakak tu, LRT setiap berapa minit. Dia kata 10 minit. So, rasanya 10.40 pm train akan dtg. Tunggu punya tunggu, tetiba perasaan cuak mula menerpa. Dah nk dkt 1…