Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Entering the final trimester

Bismillahirrahmanirrahim...
Hari ni cuti kt negeri Selangor ni besempena dengan general election yg ke-13. Mak long sempat gi opis jap tadi sebab tak bajet pun dapat cuti pd hari ini. So ada perkara-perkara yang perlu disetel sebelum esok. Hubby mak long pun mmg tak cuti sebab opisnya tu ikut dia punya center kt KL. KL tak cuti, so opis di Bangi pun tak boleh cuti..hehe takpa lah, mak long dok rumah layan makan buah mempelam dan dapat la jugak tulis blog ni kan!
Insya Allah, hari jumaat ni genaplah 7 bulan usia baby dlm kandungan ini. Kebetulan juga ari jumaat ni besday mak long tau hihi. Alhamdulillah, syukur. Moga semuanya selamat belaka ya. Kebetulan mak long ada la beli buku tulisan Ustaz Sharhan Safie (ustaz yang selalu kuar kt tv tu tentang perubatan islam). Tajuknya 'Seindah nama semurni peribadi'. Actually buku ni bukanlah sekadar menyenaraikan nama-nama yang mulia utk bayi tapi lebih kepada buku himpunan doa dan zikir untuk ibu mengandung. Ada doa yang khusus ketika…