Monday, December 17, 2007

Away..for a long break

Holiday season is back and I'm away again..back to my home town. Will catch a bus at 11 tonite and probably will reach around 3 or 4 in the morning. I'll be in Penang for at least a week...hihi jangan jeles! Looking forward to see some of my old frens and makan2 together. I'm craving for Penang Char Koey Teow and hardly to find the nice one here. Oh ya, really forgot about my lil sis. She'd just secured a job last Friday and I always wish all the best to her. She's not going to be us this raya :( Ok la...would like to wish Selamat Hari Raya Aidiladha to all my fellow muslim fren and Merry Christmas to those who are celebrating the festival next week. Adioss...

Wednesday, December 12, 2007

I got carried away...

Yuhuu..can't take my eyes off it.. just bought a pair of cute shoes at prettyFIT, Midvalley today. Love at first sight, I would say. I just fell in love with them the moment I entered the shop (hope this won't happen to any guy that I see..:P just kidding..NEVER..haha) Actually I've a meeting with a few Singaporean at Boulevard Hotel this morning and they really2 have chosen the right location for the meeting..haha and I don't wanna miss any single moment there!




Monday, December 10, 2007

Sale sale sale..Malaysia Year End Sale 2007

It's shopping time! Come on girls, pick your hand bag and vrooomm...Malaysia Year End Sale's madness already started. Get your new shoes, sandal, make up, perfumes and say good bye to 2007 with a big smile on your face...hehe. But watch out, don't overspend. If you're using credit card make sure you've settled your previous balances. Oh ya..don't get so obsessed with the huge discounts on a certain items because you may notice it's actually an old stock. Still wondering where to go? You can check this website http://www.offerstation.com/ and you'll get to know what are the latest offering in town..(credits to Izmir for giving me this link). Happy shopping!

P/S: Just grabbed a handbag yesterday..really luv the simple design!

Saturday, December 1, 2007

Brand new look

Hey! I just changed the look of my page. No more pinky-pinky blog hehe. Actually I've planned to change it next month but I don't think it will make any difference since we have less than 30 days to go. 2008..i'll see you soon..

P/S: Uhhh...I wish I could write more but suddenly my head is spinning. A cup of coffee makes me sick!

Monday, November 26, 2007

Weekenders....

I was at Melaka last Saturday. My cousin married to a girl from the historical city. I heard that they get to know each other masa sama2 belajar dekat Melaka dulu. Rasa2 lebih dari 7 bijik kereta yg turut serta rombongan tu. Some came all over from Penang (including pengantin lah) mlm sebelum tu and sesetangah tu came straight away from KL. Lebih kurang pukul 10 pagi kami semua dh berkumpul kat depan umah pengantin pompuan.Iskk tak pasal2 plak kena bawak dulang hantaran, baru berniat nk menyorok kat blkg. Sesampainya di sana tok kadi tak sampai lagi. Kena la menunggu dulu. Dekat2 kul 11 baru la tok kadi datang dan upacara mengakad nikah pun bermula. Tapi sblm tuh, my cousin was interviewed la memacam oleh tok kadi tu, rukun islam, rukun nikah and so on. Alhamdulillah lulus semuanya..hehe. Benda basic. Yang bestnya orang Melaka nih, mmg masih mengekalkan adat2 berpantun diorang ni. Tak cukup dgn pengerusi majlis, tok kadi pun ada pantunnya tersendiri. Gabrak jugak ler wakil dari rombongan lelaki sebab tak prepare apa2. Last2 ntah dari mana la dtg ideanya, one of our atuk sedara, Tok Ngah dgn spontannya jawab " Satu, dua, tiga empat..lekaih la kami nk cepat!" Semua orang gelak!! Caya la Tok Ngah, hidup Penang! Hahhah..Masa akad nikah, tok kadi tu mmg sporting, siap kasi prektis dulu sblm diakadkan betui2. Alhamdulillah, lepastu semuanya selamat. Terbayang kelegaan di muka semua org..huhuhu..tahniah Fazly & Farha!

Hari Ahad pulak, gathering wif my old skol fren Fara, D, Yatim, Mad Li, Azwan, Caon and Palee @ Pizza Hut, Alamanda. Thank you guys for coming although didera oleh Mad Li utk memperabihkan saki baki pizza. Usually maximum I can go only 3 pieces. Tapi semalam 4 keping heheh..Anyway, thanks Wan sebab belanja kami semua semalam. Thanks to Palee also kerana sudi menaja lokasi pergambaran kami semua di butik Archipelago and also to Yatim yg tidak jemu2 menjadi mangsa kami utk amikkan gambar. Ok la, tu ja kot coretan kali nih..adiosss..

Saturday, November 17, 2007

What am I doing?

Eiii..naper ni? Malas sangat nih? Pukul 11 malam dah mengantuk. Know what? Everyday I wish I could finish at least a chapter of my thesis. But it took me 2 days to finish a single stupid page. Too bad! Rasa macam nak amik cuti tanpa gaji pun ada, concentrate thesis jer..hehe. But nonsense la semua ni. The real culprit lies in me! S.O.S..someone help me!

Monday, November 5, 2007

Congrats...

Congrats to nini and akbar on ur engagement. I'm so happy for both of you. Secara tak langsung dapat la experience sket2 hehe. Although I was not directly involved, but I felt so happy dapat teman nini from the afternoon sampai la ke akhir majlis. Oh ya, Mila tak dpt nk turut serta since she was very busy packing all her things. So, balik sendirian ja that Friday nite, tapi best gak dapat 2 seat sekaligus dlm bas...hehe. Ok back to the engagement story. Lepas zuhur me and nini pi la dkt Bandar Sunway utk makeup kat bridal house kat situ (aisey lupa nama apa). Awal2 lagi nini dh pesan suh komen2 makeup kalau terover. Agak surprise jugak ler sebab mak andam tu makeup secara open, so org yg dtg ke kedai tu bleh tgk free make-up demonstration..huhu. Make-up punya make-up..so far so good but suddenly sampai kat lipstick..erkk 'akak'..awat pi buh kaler merah? Tanya la kat dia "Kaler pink2 takdak ka.." Bukan apa..sebab baju kaler purple so the best match is definitely something yg pinkish. 'Akak' tu kata "ehhh customer akak semua suka kaler ni" Kaler melon gitu. Auwww! Heheh..customer is always right, so dia kena la sapu balik lipstick tu, tukar ke kaler pink. Tapi sempat lagi dia mengomel kata kena la tgk warna kulit. Adeii..lepas dh tukar tu..baru la ok. Matching dgn tema aritu..purple...Anggun.That's what I could say about her..ni jeles nih ..hehe!

Majlis bermula selepas asar. Tapi sebelum tu dah ramai sanak sedara nini yang menunggu kat umah. Keluarga pihak lelaki pula sampai dalam kul 4 lebih. Lepas acara menyarung cincin, nini pun diiring ke ruang tengah rumah. Semua kaum keluarga daripada kedua-dua belah pihak berkumpul utk upacara menyuap gula kepada cik nini kita. Lupa nk tanya nini what was the symbolic meaning of the tradition. Since gula is sweet, probably melambangkan kemanisan hidup yg bakal dikecapi apabila berumah-tangga kelak. Maybe..betui ka nini? Heheh..Lebih kurang pukul 7 mcm tu baru la balik umah. Pukul 10.30 macam tu dh tido. Penat daripada org yg bertunang plak..:P Penat dok senyum & menjawab pertanyaan bila plak nk kawen?Esok paginya kena bangun awal..pulang semula ke Cyber...

Wednesday, October 31, 2007

2 too good news

Kind of lazy today. Trying to find some good reasons to start working but too bad.. it's gone. Never mind, just leave it there. November...yea it's already November. November comes with two good news. Nope, not mine. I'm just sharing the happiness to see my besties - Nini and Mila progressing in their life. Nini will become someone's fiancee this Saturday and Mila will start her new dream job next Monday. Congrats my fren! Esok mlm nk balik Penang wif Mila. Amik berkat heheh..

Sunday, October 21, 2007

Huhu..here I am..in Cyberworld again

Wohooo..still in raya mode but what to do..have to be here again. Started our journey around 6.45 am this morning and reached Cyber around 1 pm. Esok kelija :( Anyway, to sum up my 10-day raya celebration..here we go..

Thu - 11 Oct 2007
Rancangan untuk bertolak selepas subuh dipercepatkan ke pukul 4 pagi sebab takut jem. Sejukk!Kul 3 pagi dah bangun mandi. Gelap tu mmg gelap tapi boleh dikatakan byk jugak kereta on the road. Lebih kurang pukul 5, kami berenti sahur dlm kereta since cik Mila suggest beli roti dan air siap2 mlm sebelum tuh. Ok la sekadar nk mengalas perut. Again, 6.30 berenti semayang subuh kat Tapah. Ramainya ummat manusia! Nk gi toilet que, nk amik air semayang pun que, semayang lagila berhimpit2. Dkt 7 pagi camtu baru dpt teruskan pejalanan. Alhamdulillah, lepas hantar Mila kat stesen bas Butterworth, pukul 10 pagi kami dh sampai umah. Zzzz..heheh

Fri - 12 Oct 2007
Sehari sblm raya ni mmg sibuk la sgt. Haa..tahun ni mencabar sikit sbb first time masak beras pulut utk buat ketupat palas tu sendiri sbb mama kena gi kerja. Sebelum2 ni dia dh siap masak kami just buat je dgn daun palas. Tapi mlm sblm tu dia dah bgtau la nk budget2 beras and santan tu cemana...hihi. Sib baik menjadi. Tugas2 membuat rendang kali ni diamik alih oleh Mek Ngah @ my adik la..and bab2 cuci tingkap & sapu sampah bagi kat Hakim, my lil bro. Haa..ayah pulak mmg pakar bab2 mengemas rumah..bukan apa kami semua takut nk kemas takut nanti dia cari brg dia tak jumpa :P Fuh...Petang pulak buat la biskut2 yg sempoi2..samprit and cornflakes. Just nk tambah2 biskut yg mama dh buat.

Sat - 13 Oct 2007
Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar...Hari lebaran yang ditunggu2 akhirnya muncul jua. Lepas breakfast, kami sekeluarga pun bertolak la ke masjid untuk menunaikan solat sunat aidilfiti. Selesai solat tetiba Zainab, kawan lama datang jumpa, salam. Air muka agak cemas. Innalillah..rupanya ada perkhabaran yg sedih. " Ayu..tau tak..kakak Adibah, Adilah meninggal pagi tadi. Nab nk pi tgk la lepas nih.." Adibah ni kawan sekolah rendah dulu dan memang kenal jugak dgn kakak dia tuh. So, kami pun terus pi menziarah jenazah. Al-Fatihah. Sayunya rasa, di saat semua org bergembira menyambut ketibaan syawal, bayangkanlah tetiba org yg disayangi pergi menyahut panggilan Illahi. Syukur yang tak terhingga kerana diri ini masih lagi diberi peluang bersama keluarga yg tercinta. Then balik ke rumah. Kebiasaannya macam tu lah, duduk kat rumah sekejap n layan budak2 yg dtg kutip duit raya. Arwah tok dan tok wan belah mama dh meninggal so mmg dah takdak sapa di kampung. Petang, lepas ziarah kubur diorang kami pun singgah rumah abang mama yg sulung. Malam pula ke umah Mak Ndak di Kulim sebab tok belah ayah yang duduk kat Shah Alam - Tok Bah tu ada kat sana.

Sun - 14 Oct 2007
Arini beraya kat Ipoh wif my mama's twin sista. We call her Mama Kecik...hehe. Dulu masa kecik2, arwah tok pernah cerita yang I couldn't recognize which one was my mum. Hujan renyai2 on the way nk ke sana tuh tapi takpa..mee rebus mama kecik mmg sodap! Berbaloi dtg jauh2.

Mon - 15 Oct 2007
Errr..arini agak nervous. Hehe..after almost 10 years akhirnya kami semua akan bertemu semula. Spt yg dirancang, arini berlangsungnya reunion + BBQ geng SMAI batch 96 kat umah Ben a.k.a Badariah. Me and Farah incharge bhgn desert and air tapi dek kerana sedikit masalah teknikal, kami sampai lambat sket. Sorry kekawan kalau ada yg tercekik tuh..huhu. Sampai2 jer..nampak la wajah2 yg dikenali. Ada yg tak jauh beza..ada yg banyakkkk beza..and ada gak yg menten gitu...hehe. Adus malu2..Ada yg tau muka tapi nama tak tau.Adess..tapi I was not surprised bila ramai yg tak recognize my self. Ada yg ckp mmg tak penah nampak pun kat sekolah (maklum la tak berapa femes) esp guys la.Tapi ada jugak yg masih ingat dgn "Penuggu Plug" yg setia menuggu plug masa form 1 dulu. Hehe my classmate sumer tau why I was called like that. Ada jugak yg tanya awat makin kecik? Adus..dulu besar ka? Hehe memacam..tapi apa2 pun mmg enjoy gathering tu! Sampai2 umah tetiba dpt call, Tok Bah ada kat hospital Kulim sebab tetiba jer sakit2. huuu..gi plak Kulim, tapi mujur lah takdak apa2 yg serius.

Tue - 16 Oct 2007
Arini mama dan ayah kerja lagi. Dok umah je la kami tiga beradik. Tetiba dapat call dari Man CMEAD. Ehh..man nk datang? Biar benar..heheh.. Sorry la man, jamu kuih raya ja. Tak sempat nk prepare apa2 yg best kecuali Punch Cocktail tu ja..hehe

Wed - 17 Oct 2007
Arini pulak gi open house umah Men a.k.a Darkness Muzammil..heehhe :) Memang ramaiiii...tapi masa kami ( Mae, Farah, my self and my bodyguard..hehe my bro la) sampai2 tu alahai..mana plak geng2 lain nih. Masa nk masuk umah tu terserempak dgn Yatim and Amin. Malu2! Terpaksa la tebalkan muka..heheh. Lepas dh abis bihun sup semangkuk baru la nampak rupa yg lelain tuh. Makan2..sembang2..sesi photography..dlm pukul 11 balik la umah. Thanks men tlg amik satay :P..thanks mae sudi tumpangkan..n..Farah..thanks for joining..kalau tidak terkulat2 I kat situ! Sejurus kepala disembamkan ke bantal..titt titt..Caon msg..special request for tomorrow..Caon and the gang nk beraya kat umah..hehhe...

Thu - 18 Oct 207
Fuhhh..rugi sapa tak dtg! Melelpas la gulai ikan masin, sambal sotong, sambal belacan, ayam & bawal goreng, ulam-ulam kampung, puding peach..etc. Slurrpp slurppp...Dlm kol 2 lebih..Caon, Acai, Edi, Badul, Jibeng n Faiz pun sampai. Petang pulak mael, Farah dgn Amet sampai. Lama tak jumpa nasik..sekali sekala lunch dlm mode raya ni mmg best! Thanks kekawan for coming. Tahun depan datang la lagi..insya Allah..

Sabtu - 20 Oct 1997
Arini jenjalan kat pulau wif mama & ayah, mek ngah & faiz. Bawak org JB melawat Penang..hehe.Round2 kat Padang Kota, Batu Feringgi dan langsung ke Balik Pulau..by the time I already Zzzzz...bangun2 sakit leher..Adesss...

Sebenarnya banyak lagi aktiviti raya tahun ni, tapi tak larat pulak nk menaip...so cukup lah takat ni..sehingga bertemu lagi. Dh ngantukss..tata

Sunday, October 7, 2007

Satu Pagi Di Hari Raya

Tinggal beberapa hari lagi bulan Ramadhan akan meninggalkan kita.... :( Sedih rasanya. Entah dapat bertemu lagi atau tidak tahun depan Wallahu'alam..Insya Allah hari Khamis ni bersamaan dgn 11 October i'll be driving back to my hometown. Alhamdulillah keter dah selamat diservis. Tayar depan pun dah tukar baru kedua-duanya. Moga 'Cik PFQ' akan turut sama2 mendoakan keselamatan pemandu dan para penumpangnya. This year, there will only three of us. Me, of course la the driver, my lil sis and cik Mila. Dijangkakan akan memulakan perjalanan selepas solat subuh. Kalau awal dari tu tak berani la pulak, mesti gelap gelita tambah2 pula kami bertiga ni perempuan semuanya. Ok la, since raya dah tak lama dah ni..would like to wish you all Selamat Hari Raya Aidilfitri. Moga syawal ini diserikan dengan kebahagiaan dan keberkatan. Selamat pulang ke kampung halaman dan pandulah sbg 'seorang muslim yg sedang berpuasa'. Lastly..terima lah lagu raya ni..antara yang paling disukai tiap kali raya dendangan Raihan & NowSeeHeart..hehe...Suatu Pagi Di Hari Raya...


Satu pagi di hari raya
Aku sujud memuji Mu
Satu pagi di hari raya
Aku sujud membesarkan Mu

Ku melafazkan takbir
Penuh rasa kehambaan
Ku melafazkan tahmid
Penuh rasa kesyukuran

Gema takbir di pagi raya
Ku teringat kampung halaman
Aku di perantauan
Tak berdaya menahan sebak

Gema takbir di pagi raya
Ku rindukan ibu di sana
Keluarga sanak saudara
Hanya doa kukirim

Marilah di hari raya
Kita semua bermaafan
Lupakan persengketaan
Eratkan persaudaraan
Harmoni di hari raya

Monday, October 1, 2007

Breaking Fast @ The Coast, Alamanda Putrajaya

I was so excited that Sunday evening. Maklum la, lama tak jumpa member2 MBA. Really miss all those good old days with you guys. Most of us already completed the course and struggling with our thesis project right now. Ada jugak yg dah siap..huhu caya la! Actually gathering ni dah beberapa kali ditunda sebab ramai yg tak dapat dtg before. Finally, everyone agreed to meet on Sept, 30. Reached Alamanda earlier than anyone else, I guessed. Nobody was at the restaurant yet. Sementara nak tunggu semua org datang, pegi la check our reservation dgn waiter kat situ Hmm..menarik jugak. Nice and strategic location. 15 minutes passed. Started to sms those who'd confirmed to come. Mane sumer org nih? At the end, there were only 5 of us. Me, Kak June, Kak Gee, Maz and wife - Madiha and their little cute baby boy. Huhu kinda of upset but it's ok. We enjoyed the little gathering. Thank you Maz for treating us all :)

Tuesday, September 25, 2007

As-Syifaa'

Syukur alhamdulillah...penantian selama ini berakhir juga. I'm gonna see the company (for my thesis) this Friday. This little happiness would help to cure the sorrow and disappointment that I've gone through for this whole week. Berazam nk submit case writing kat supervisor sblm balik beraya. Musti! Thanks nani for your effort in giving direction to the company. Really appreciate it..hehe. Wish me luck!

P/S: As-Syifaa' = Penawar :)

Sunday, September 23, 2007

When the Three met @ Planet Hollywood...

Riuh! When the three of us met - there's no other living creatures on this earth except the three of us. Hehe..sonok semalam dapat berbuka sesame after almost 4 months tak jumpa since our last trip to Indonesia. Planet Hollywood menjadi pilihan since buffet Ramadhannye tak mahal sgt, about RM33++ and senang nak pergi from KL Sentral. Just take a monorail to Bukit Bintang and walk a liltle bit to the restaurant. A 'weird' restaurant I could say, coupled with 'extra-ordinary unique' artworks displayed on the wall..hehe. Sorry, I didn't snap any photo of it sebab malu :P In term of foods, best jugak ada western, lauk2 kampung and yummy-yummy desserts & fruits tapi apakan daya we all ni gelak je lebih, 2 kali trip amik makanan pastu dah pancit. About 8.00 pm, we leaved the restaurant and after lepak-lepaking, reached my home at 10.30 pm. Enough with all the happy stories of yesterday...


*****************

Honestly, today I'm totally disappointed. When I treat people nicely, there will always, I really mean it - ALWAYS - people will take advantage over me. I hate to say it here but I do not understand why. Am I too sweet? Too kind? Or too weak so people can put their feet on my head? Entah dari mana kekuatan itu datang, I throw out everyting..for the sake of my right. I just did what I should do and they can't stop me. Serve *** right! Anyway, thank you mama, ayah and my family for always supporting me. You're always there to make everything seems to be alright.

Monday, September 17, 2007

5th Ramadhan

Sedar tak sedar, it's already our 5th day of fasting in this holy month. Which means 25 more days to go. Although my daily schedule has changed, I would love to say that I enjoy it. Memang la agak letih, masa pun agak terhad but I can feel something different, which I do not know how to describe it...Alhamdulillah..

P/S: So happy to see my bestie - Nini a.k.a Ratz starts to blog again and thank you for taking me as her inspiration. I'm truly flattered!

Wednesday, September 12, 2007

Manjalara: The End

Finally, abis jugak citer Manjalara @ TV3 tu. Sapa yang layan tu tau la...hehe. At first, I thought it was like a typical Malay drama yang biasanya stereotype jer jalan citernya. But this one, I have to admit it's quite different walaupun some of the scenes ada gak la yg tak berapa logik. For those yang tak tengok, cerita ni mengisahkan seorang gadis yang plain, sgt chubby and adorable by all people around her known as Manja, suddenly transformed into a beautiful lady, Lara but full of hatred because she believed she was betrayed by her boyfriend. At the same time she was planning a revenge, to defeat her evil aunt, Sahara. Sahara, who was happened to be her boyfriend's mom too, had killed her parents, aunty and all people who tried to protect Manja. At the end, things did not turn as what she had expected. Selain watak Manja, really love to see watak Auntie Zaza. Comel sangat..notty but sweet! Moral of the story, free yourself from hatred if you wish to leave in peace. Yea...it's very hard!

P/S: First day of ramadhan...nk makan apa arini ye?

Monday, September 10, 2007

Ramadhan datang lagi..

Alhamdulillah syukur tahun ini dapat sekali lagi bertemu dengan bulan yang penuh keberkatan ini. Talking about preparation, not much has been done except for "soul preparation". Last weekend, went to Giant S.A, so many people there, buying groceries and things and not to mention the long ques at every counter including the express counter. Rimas! Apa-apapun, harap-harap puasa & ibadah pada tahun ini lebih baik dari yang lepas. Begitu juga for my soul preparation. Prepare for not talking about others (a.k.a gossipping) even though they hurt you, prepare for not being so confuse on the variety of food selections at Pasar Ramadhan and try the very best to not skip sahur. Well, besides that I'm planning to organize a majlis berbuka puasa with some friends yang dah lama tak jumpa. Perhaps I can start to survey some of the interesting places now. Tengok lah macam mana, tu pun kalau jadi. Last but not least, I wish to take this opportunity to say selamat menjalani ibadah puasa untuk semua umat Islam dan pada yang mengenali diri ini, harap dimaafkan segala salah dan silap. Moga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita..insya Allah.

Mr. M in the lift :P

Went to my nenek's house yesterday at Shah Alam. Dah sebulan lebih tak gi sana..ape punya cucu daaa..dush! dush! Anyway, saja gi dating dua orang semalam sambil lunch. Since it was still early, lepas antar dia balik,terasa macam nak buat facial la pulak, so singgah kat Plaza Alam Sentral. Sekali sekala nak membiarkan muka dibelai-belai..fuhh best! Lepas dah parking naik la lif. From B3 to B2, lif berenti. Seorang lelaki, agak tinggi masuk. Berkaca mata hitam bulat dan agak besar. Buat tak tau je la. Tengok sekali lagi..macam pernah kulihat orang ini. Berbaju belang, kurus dan berambut skin head. Kelihatan dia sedang berbicara dgn member sebelah dia. Ish..sape dia ni ekk? Recalled..1..2..3...Bingo! Ish...Mawi rupanya! Yang pelik tu, takde sape pun yg tegur. Sumer buat2 tak kenal ke or mmg tak perasan tu dia. Suasana dlm lif senyap sunyi..kecuali seorang mamat kat sebelah tu dok bisik2 kat kawan dia.."Mawi...mawi...." Ting Tong...Lif benti.."Bye mawi.." kataku, dlm hati..kwang2..:P

P/S: I'm not Mawi big fan! But I do love some of his hits like "Angan dan Sedar" and "Cinta Zulaikha"

Wednesday, September 5, 2007

Have a little..patience...

Ms X: " We will come back to you. Your email is still in my inbox. We are still looking for people to help you"

Me: "Ohh..good to hear that. Thanks!"

Ms X: " So sorry we are quite busy and we'll get back to you.."

Me: "Ok..no problem..bye"

Waiting and waiting...time is running. God..please help me! Still need a few more pages to make my case writing reaches its 50th page..Penantian itu suatu penyiksaan isn't?

Wednesday, August 29, 2007

Feeling.....down

Patut la semalam terasa macam down sikit. I've received a call in that afternoon..Rupanya ada perkhabaran yang tak berapa menggembirakan. Not to be mentioned here, coz it's hard to explain. Enough to say that I'm not so happy yesterday...:( :(

Tuesday, August 28, 2007

Aku merdeka bila..

1. Dah abis ganti puasa last week
2. Dah dapat gaji semalam
3. Dah bayar semua2 benda yg perlu dibayar
4. Dapat bercuti tiga hari straight - Jumaat, Sabtu & Ahad
5. Dapat gi sopping minggu ni

Tapi tak merdeka bila mengenangkan...
1. Thesis yg tak siap2 lagi dek kerana tak cukup info
2. Menunggu jawapan dari company yg nk kasi info tuh
3. Tiga hari cuti tu bukan lah panjang mana sangat pun kalau mengadap PC je mata jadi layu..:(

Tuesday, August 21, 2007

Wut happen

I was extremely exhausted this week. Actually sebab puasa straight. And yesterday I've missed to "sahur" and that's why la I became so tired, less focus and so weak! Tapi kalau bulan Ramadhan, ok pulak tak sahur. The bad thing was, while driving to the nearby shops, I just didn't see a car, at a junction, which suddenly out of nowhere appeared in front of me. I almost knocked the car but I was so thankful that it didn't happen. Same thing happened when I was on my way back to home, I felt like my car was moving towards the opposite road and I was very shocked when I saw a car, again in front of me! And today, again I've missed to sahur! I've prepared everything before I went to bed but too bad I woke up at 5.52 a.m. It's over :(

Sunday, August 19, 2007

Extra ordinary hardworking

Last weekend was fully occupied with 'house-wife's works'. Kitchen & bathroom cleaning, house sweeping. trying new recipes and etc. Trying new recipes tu yang tak tahan tuh.Indeed, this is for nothing, no specific reason. ..so please dun get me wrong..hehe. Practices make perfect rite? Actually I've been thinking of cooking crabs. Something like "gulai ketam with pineapple" but everytime I go to market, I will only walk in front of them because I've forgotten to ask my mum how to choose the right crabs. Takkan la nak tanya cik abg yg jual ketam tu pulak kan, belum tentu boleh percaya. Takut dia kasi yg isi sikit, tapi kulit je lebih. Aaa..nk mkn! Nk mkn!

Wednesday, August 15, 2007

Yeayyy..I'm done!

Finally..completed my article for Knowlege Bank. Already submitted to HR for review. Not only for review, but it is going to be evaluated for my performance's assesment for this year. The article's submission is part of that. I've told earlier, I love to write. But I do not know how many of you like to read my writing..heheh. Same goes with the article, I've written more than minimum words required. Too many things to be told. A true experience which comes from the heart..cewah!

Tuesday, August 14, 2007

My sis convocation day

Congratulations to my lil sis! We are proud of you. 12th of August 2007, Sunday would remained as one of her greatest memories in life. All the best to you sweetie.
P/S: So jealous of her flowersss...

Saturday, August 11, 2007

Haluuu...

Ahaks! This gonna be my third blog after a few blogs of mine had been purposely deleted, with my very own consent. Hopefully it will remain as it is. I love to write and love to share some of the important moments in my life. But I just I didn't know why I will hate it after I read it. Since this is my first posting here, I'm not going to write much. Just a trial..hehe. More postings will be uploaded soon!