Skip to main content

Istimewanya Camellya Gold Beauty Care di mataku


Assalamualaikum w.b.t.

Hari tu mak long dah share kan apakan intipati kandungan yang terdapat dalam Camellya Gold Beauty Care ni dan apa pula fungsi setiap bahan yang digunakan itu. Hari ni mak long nak cerita kebaikan dan kelebihan jika kita  menggunakan set ini secara konsisten dan berterusan.

DEEP ACTION CLEANSER 6OMLS
Keistimewaan:

  • Melembutkan
  • Menghaluskan dan melicinkan kulit muka
  • Membantu menghilangkan jerawat dan kedutan kulit
  • Kulit lebih berseri dan bermaya
  • Wangian yang sangat segar dari extract rose oil
  • Khasiat yang sangat berkualiti dari extract sireh 

WHITENING & MOISTURIZING TONER
Keistimewaan:

  • Menutup liang-liang roma muka yg terbuka
  • Menapis kotoran.
  • Menjadikan tekstur kulit Licin
  • Menghilangkan bekas jerawat dan sel-sel kulit muka yang telah mati
  • Menyegarkan kulit muka
  • Wangian lembut dari extract tea tree dan double apple stem cell

DAY PERFECTION CREAM SPF 30
Keistimewaan :

  • Melindungi kulit daripada sinaran UVA & UVB.
  • Mengurangkan garis-garis halus.
  • Mengekalkan kelembapan kulit wajah dan bertindak sebagai alas bedak.
  • Menjadikan warna kulit sekata dan berseri.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Persis BB cream yang sangat lembut dan lembab. 

NIGHT CREAM TREATMENT
Keistimewaan:

  • Memberi kelembapan pada kulit muka
  • Mengecilkan pori-pori,
  • Mengembalikan keremajaan kulit,
  • Anti kedutan
  • Mencerahkan kulit muka,
  • Membantu mengurangkan jerawat dan jeragat,
  • Mengurangkan aktiviti ‘tyrosinase’ dan melanin sekaligus membantu mengurangkan pigmentasi kulit secara keseluruhan.
  • Dirumus dari bahan bahan kualiti tinggi:


#VIRGIN COCONUT OIL
#ARGAN OIL
#EXTRACT SIREH
#ROSE OLI
#TEA TREE
#DOUBLE APPLE STEM CELL
#VITAMIN E
DAN BANYAK LAGI.

ADA LAGI BEST!!
  1. Tanpa sebarang pengelupasan
  2. 100% organic
  3. Tanpa memedihkan
  4. Tanpa merengsakan kulit anda
  5. Tanpa menghakis serta menipiskan wajah anda
  6. 100% Selamat
  7. 100% Suci, halal
  8. 100% Buatan muslim
  9. 100% Tanpa sebarnag bahan kimia
  10. 100% Tanpa mercury
  11. Tanpa pantang larang
Haa..cuba bagitau best ke tak best? Setakat ni mak long amat-amat berpuas hati dengan set ini. Alhamdulillah. Mak long pun tak suka nak sebarkan benda yang belum pasti manfaatnya. Tapi bila dah terbukti, apa salahnya mak long share dengan anda semua. Sekiranya anda perlukan maklumat lanjut, boleh hubungi mak long di WhatsApp 0133973420.

Comments

Popular posts from this blog

Plain Heavy Chiffon Shawl : We all love them :)

Bismillahirrahmanirrahim.

Hari ini datang office, kawasan car park agak lengang. Ada le beberapa bijik kereta. On the way ke office, pathway suram dan sunyi. Sepertinya memahami, dah ujong tahun. Udah-udah la kejer hehe. Kalau diikutkan hati memang nak je cuti lagi. Tapi tak apalah. Lagi pun mak long substitute colleague mak long yang ke umrah.

Semalam agak teruja juga, ada reporter from Utusan Malaysia datang nak buat coverage tentang dua postgraduate programme under faculty mak long nih. Teruja la siapkan dokumen sampai tak lunch ngehehe. Interviewnya, tak sampai pun 15 minit. Pukul 3 petang baru terasa lapar. Tak lama lepastu supplier shawl mak long pun sampai untuk hantar stok terkini. Syukur alhamdulillah, ada 20 helai semalam. 10 helai dah licin. Tinggal lagi 10 helai.

Customer yang dah pernah beli mesti repeat beli shawl heavy chiffon ni. Semalam, ada seorang customer baru, bila dia cuba satu, terus dia amik dua helai. Senang nak pakai katanya and tak perlu susah2 sangat nak …

Halagel Softgel

Bismillahirrahmanirrahim.
Bila sebut Halagel, mesti terbayang garam. Tidak terfikir pulak Halagel ada juga produce product-product kesihatan lain. Yang boleh terjumpa ni ialah masa mak long tengah search for Virgin Coconut Oil (VCO). Dulu sebelum kawen, rajin gak la consume VCO ni. Rata-rata harga VCO ni mesti RM39 (60 capsules) and campur pos dah jadi la RM40 +++. Yang bestnya VCO Halagel ni RM27 (60 capsules). Nak dijadikan cerita sekarang tengah promo, so dapat harga RM25 sahaja! Ini memang terbaik :)
Kebetulan pula, stok Omega pun dah takde (plus budget agak tight juga this month), Halagel ada juga product Omega 3 Fish Oil. Just imagine the price is only RM19 (for 500 mg). Apo lagi borong lah heheh... Untuk mengetahui maklumat lanjut tentang manfaat produk ni, boleh visit the website
Saya sangat suka! Hehe...

DETOX BREAKOUTS : NORMAL OR SOMETHING TO WORRY?

Assalamualaikum warahmatullah.

Apabila bertukar kepada sesuatu produk penjagaan kulit, pernah tak kulit anda tiba-tiba naik jerawat yang teruk malah lebih dahsat daripada sebelum ini?

Oh ya, tapi kita check dulu, jika produk penjagaan kulit yang anda cuba itu hanya berasaskan dari bahan organik tanpa bahan kimia, itu adalah satu petanda yang sangat baik! Ini menandakan kulit anda sedang berfungsi dengan  baik untuk menyingkirkan toksin dan kekotoran yang tersimpan di dalam kulit.

Sebenarnya, setiap hari tubuh kita akan bekerja keras dalam menyingkirkan toksin (atau dengan nama lain kita panggil detox) samada melalui salur pernafasan, buah-pinggang, darah malah termasuk jugalah melalui kulit. Produk yang berasaskan bahan organik akan membantu mempercepatkan lagi proses pembuangan toksin dari kulit berlaku. Sekiranya, kandungan toksin dalam badan seseorang itu terlalu tinggi, lebih lama la proses "menyahtoksin" ini akan mengambil masa.

1. Bagaimana membezakan ini adalah proses…