Skip to main content

Dry

My inspiration is running completely dry...tak tahu ler kenapa mak long dah jadi malas pulak nk mengupdate blog. It's just not me. Actually mak long has a lot of activities held recently but the mood to write is not here. Everytime mak long open this blog, the only feeling there is 'emptiness'. Biarlah dulu...one day mak long will come here again...Insya Allah..

Comments

aJLeaa said…
alahaaiii ciannye die empty ek....geng sukun kan ade hehehe
Rahayu Niza said…
blog ni yg empty hehehhe...
nigatsu said…
samer ler ayu .... bukak blog ... buat entry... tp tak sempat abis...last2 cancel...sudahnyer berbulan2 blog terbiar....
Rahayu Niza said…
hehe tu la..kesian blog kita ni hehe

Popular posts from this blog

Breaking Fast @ The Coast, Alamanda Putrajaya

I was so excited that Sunday evening. Maklum la, lama takjumpa member2 MBA. Really miss all those good old days with you guys. Most of us already completed the course and struggling with our thesis project right now. Ada jugakygdahsiap..huhucaya la! Actually gathering nidahbeberapakaliditundasebabramaiygtakdapatdtg before. Finally, everyone agreed to meet on Sept, 30. Reached Alamanda earlier than anyone else, I guessed. Nobody was at the restaurant yet. Sementaranaktunggusemua org datang, pegi la check our reservation dgn waiter katsituHmm..menarikjugak. Nice and strategic location. 15 minutes passed. Started to sms those who'd confirmed to come. Mane sumer org nih? At the end, there were only 5 of us. Me, Kak June, Kak Gee, Maz and wife - Madiha and their little cute baby boy. Huhu kinda of upset but it's ok. We enjoyed the little gathering. Thank you Maz for treating us all :)

Puding Jagung Creamy

Bismillahirrahmanirrahim.
Project weekend. Ni hubby mak long la yang cadangkan untuk buat Puding Jagung. Resepi ni actually menggunakan agar-agar. Kebanyakkan resepi mak long tengok langsung tak guna agar-agar, lebih ke tepung kastard. So ni version mak long punya yer.
Bahan: 1 peket agar-agar tali 1 tin jagung cream 1 tin susu cair 5 cawan air 8-10 sudu besar gula 4 sudu besar tepung kastad 1 biji telur 1 sudu teh esen vanila (optional) Secubit garam
Cara-caranya: 1. Tepung kastad, telur dan susu cair disatukan. Pukul hingga sebati. Ketepikan 2. Masak agar-agar dengan air serta gula sehingga mendidih 3. Perlahankan api dan masukkan bancuhan susu cair, tepung kastard dan telur tadi. 4. Masukkan jagung. Kacau dalm 5-7 minit. 5. Tuangkan ke dalam bekas kesukaan anda. 6. Biarkan sehingga wap dan kepanasan berkurang, kemudian masukkan dalam peti ais untuk disejukkan sehingga keras.
Rasanya? Memang mervellous. Hehe. Nak dijadikan cerita semalam mak tok dan tok wan Rayyan datang sebab nak …

Plain Heavy Chiffon Shawl : We all love them :)

Bismillahirrahmanirrahim.

Hari ini datang office, kawasan car park agak lengang. Ada le beberapa bijik kereta. On the way ke office, pathway suram dan sunyi. Sepertinya memahami, dah ujong tahun. Udah-udah la kejer hehe. Kalau diikutkan hati memang nak je cuti lagi. Tapi tak apalah. Lagi pun mak long substitute colleague mak long yang ke umrah.

Semalam agak teruja juga, ada reporter from Utusan Malaysia datang nak buat coverage tentang dua postgraduate programme under faculty mak long nih. Teruja la siapkan dokumen sampai tak lunch ngehehe. Interviewnya, tak sampai pun 15 minit. Pukul 3 petang baru terasa lapar. Tak lama lepastu supplier shawl mak long pun sampai untuk hantar stok terkini. Syukur alhamdulillah, ada 20 helai semalam. 10 helai dah licin. Tinggal lagi 10 helai.

Customer yang dah pernah beli mesti repeat beli shawl heavy chiffon ni. Semalam, ada seorang customer baru, bila dia cuba satu, terus dia amik dua helai. Senang nak pakai katanya and tak perlu susah2 sangat nak …