Skip to main content

Dry

My inspiration is running completely dry...tak tahu ler kenapa mak long dah jadi malas pulak nk mengupdate blog. It's just not me. Actually mak long has a lot of activities held recently but the mood to write is not here. Everytime mak long open this blog, the only feeling there is 'emptiness'. Biarlah dulu...one day mak long will come here again...Insya Allah..

Comments

aJLeaa said…
alahaaiii ciannye die empty ek....geng sukun kan ade hehehe
Rahayu Niza said…
blog ni yg empty hehehhe...
nigatsu said…
samer ler ayu .... bukak blog ... buat entry... tp tak sempat abis...last2 cancel...sudahnyer berbulan2 blog terbiar....
Rahayu Niza said…
hehe tu la..kesian blog kita ni hehe

Popular posts from this blog

Breaking Fast @ The Coast, Alamanda Putrajaya

I was so excited that Sunday evening. Maklum la, lama takjumpa member2 MBA. Really miss all those good old days with you guys. Most of us already completed the course and struggling with our thesis project right now. Ada jugakygdahsiap..huhucaya la! Actually gathering nidahbeberapakaliditundasebabramaiygtakdapatdtg before. Finally, everyone agreed to meet on Sept, 30. Reached Alamanda earlier than anyone else, I guessed. Nobody was at the restaurant yet. Sementaranaktunggusemua org datang, pegi la check our reservation dgn waiter katsituHmm..menarikjugak. Nice and strategic location. 15 minutes passed. Started to sms those who'd confirmed to come. Mane sumer org nih? At the end, there were only 5 of us. Me, Kak June, Kak Gee, Maz and wife - Madiha and their little cute baby boy. Huhu kinda of upset but it's ok. We enjoyed the little gathering. Thank you Maz for treating us all :)

Me, Flu, Cough & Instant Shawl hehe (tak berkaitan).

Assalamualaikum w.b.t
Hampir seminggu mak long batuk dan selesema. Masih lagi. Bermula dari Rayyan yang selesema kemudian jangkit kt papa dia. Last sekali baru mak long, dan yang pastinya yang paling lama la nak baik hehe. Kira dah sehabis bertahan la tu kan antibodi, akhirnya orang terakhir yang kena. 
Since dari Jumaat lepas, Rayyan demam on and off. Bulan ini Rayyan dah cukup 1 tahun 6 bulan. Mak long dan papa Rayyan dah plan  nak bawak dia cucuk la dan sambung dengan cuti Thaipusam (wow 4 hari cuti straight). Keadaan Rayyan yang kejap demam, kejap okay memang sukar diramalkan samada plan tu akan berjalan lancar ke tidak. Masa kami gi klinik Marissa kat Dengkil, Doctor pun nasihatkan tangguhkan dulu kalau dia demam kerana dikhuatiri demam dia akan berlarutan. Mak long tanya gak la kt Doc if Klinik Marissa ada buat suntikan tu? Doc kata, suntikan tu hanya boleh didapati di klinik kesihatan kerajaan dan yang sewaktu dengannya. Antara yang beliau cadangkan Hospital Az-Zahrah. Hmm..ma…

DETOX BREAKOUTS : NORMAL OR SOMETHING TO WORRY?

Assalamualaikum warahmatullah.

Apabila bertukar kepada sesuatu produk penjagaan kulit, pernah tak kulit anda tiba-tiba naik jerawat yang teruk malah lebih dahsat daripada sebelum ini?

Oh ya, tapi kita check dulu, jika produk penjagaan kulit yang anda cuba itu hanya berasaskan dari bahan organik tanpa bahan kimia, itu adalah satu petanda yang sangat baik! Ini menandakan kulit anda sedang berfungsi dengan  baik untuk menyingkirkan toksin dan kekotoran yang tersimpan di dalam kulit.

Sebenarnya, setiap hari tubuh kita akan bekerja keras dalam menyingkirkan toksin (atau dengan nama lain kita panggil detox) samada melalui salur pernafasan, buah-pinggang, darah malah termasuk jugalah melalui kulit. Produk yang berasaskan bahan organik akan membantu mempercepatkan lagi proses pembuangan toksin dari kulit berlaku. Sekiranya, kandungan toksin dalam badan seseorang itu terlalu tinggi, lebih lama la proses "menyahtoksin" ini akan mengambil masa.

1. Bagaimana membezakan ini adalah proses…