Skip to main content

We are the champion!

Setelah tiga hari berhempas pulas, akhirnya GLU sampai ke penutupnya. Sungguh tak disangka MMU sekali lagi menjadi juara keseluruhan, setelah kejayaan pertama pada tahun 2008. Tahniah kepada semua! Alhamdulillah, waktu opening ceremony dan closing ceremony, tugas mak long berjalan lancar. Mak long lega la kt situ.

Tentang game pulak, khususnya badminton, sememangnya tak sangka juga jadi juara sebab hari pertama perlawanan kami dikalahkan oleh Uniten. Mak long ngan cik Jah mmg bungkus je la mlm tu hehe, dikerjakan oleh akak2 Uniten. Hari kedua, setelah UTP secara mengejut mengalahkan Uniten, MMU mula mengatur strategi yang besar kemungkinan boleh merubah nasib kami pada hari itu. Ternyata percaturan yang dibuat tidak sia-sia. Mak long yang tak pernah2 main mix, tetiba digandingkan dgn Mr. Beh yang akhirnya menyumbang kpd kemenangan pasukan.

Actually mak long tak ler menyumbang sgt pon, Mr. Beh tu yang byk men-smash. Keje mak long, dok depan net and cuba matikan bola. Tapi ntah la, tak puas ati la sgt dgn performance mak long hehe. Cuma kekadang, bila bola yg tak disangka2 tu dpt mak long matikan, nk tergelak pun ade. Nak-nak pulak sokongan padu penonton yg mmg menaikkan semangat. Syukur Alhamdulillah. Dan akhirnya, tahun ni pasti meninggalkan seribu satu kenangan manis utk MMU. Dan yang paling penting misi president yang mahukan team badminton merebut kejuaraan akhirnya menjadi kenyataan. Congrats!



The Champion! Kontigen MMU



Sweet victory to G.S

Comments

Anonymous said…
terer la maklong ni! two thumbs up

Popular posts from this blog

Breaking Fast @ The Coast, Alamanda Putrajaya

I was so excited that Sunday evening. Maklum la, lama takjumpa member2 MBA. Really miss all those good old days with you guys. Most of us already completed the course and struggling with our thesis project right now. Ada jugakygdahsiap..huhucaya la! Actually gathering nidahbeberapakaliditundasebabramaiygtakdapatdtg before. Finally, everyone agreed to meet on Sept, 30. Reached Alamanda earlier than anyone else, I guessed. Nobody was at the restaurant yet. Sementaranaktunggusemua org datang, pegi la check our reservation dgn waiter katsituHmm..menarikjugak. Nice and strategic location. 15 minutes passed. Started to sms those who'd confirmed to come. Mane sumer org nih? At the end, there were only 5 of us. Me, Kak June, Kak Gee, Maz and wife - Madiha and their little cute baby boy. Huhu kinda of upset but it's ok. We enjoyed the little gathering. Thank you Maz for treating us all :)

Puding Jagung Creamy

Bismillahirrahmanirrahim.
Project weekend. Ni hubby mak long la yang cadangkan untuk buat Puding Jagung. Resepi ni actually menggunakan agar-agar. Kebanyakkan resepi mak long tengok langsung tak guna agar-agar, lebih ke tepung kastard. So ni version mak long punya yer.
Bahan: 1 peket agar-agar tali 1 tin jagung cream 1 tin susu cair 5 cawan air 8-10 sudu besar gula 4 sudu besar tepung kastad 1 biji telur 1 sudu teh esen vanila (optional) Secubit garam
Cara-caranya: 1. Tepung kastad, telur dan susu cair disatukan. Pukul hingga sebati. Ketepikan 2. Masak agar-agar dengan air serta gula sehingga mendidih 3. Perlahankan api dan masukkan bancuhan susu cair, tepung kastard dan telur tadi. 4. Masukkan jagung. Kacau dalm 5-7 minit. 5. Tuangkan ke dalam bekas kesukaan anda. 6. Biarkan sehingga wap dan kepanasan berkurang, kemudian masukkan dalam peti ais untuk disejukkan sehingga keras.
Rasanya? Memang mervellous. Hehe. Nak dijadikan cerita semalam mak tok dan tok wan Rayyan datang sebab nak …

DETOX BREAKOUTS : NORMAL OR SOMETHING TO WORRY?

Assalamualaikum warahmatullah.

Apabila bertukar kepada sesuatu produk penjagaan kulit, pernah tak kulit anda tiba-tiba naik jerawat yang teruk malah lebih dahsat daripada sebelum ini?

Oh ya, tapi kita check dulu, jika produk penjagaan kulit yang anda cuba itu hanya berasaskan dari bahan organik tanpa bahan kimia, itu adalah satu petanda yang sangat baik! Ini menandakan kulit anda sedang berfungsi dengan  baik untuk menyingkirkan toksin dan kekotoran yang tersimpan di dalam kulit.

Sebenarnya, setiap hari tubuh kita akan bekerja keras dalam menyingkirkan toksin (atau dengan nama lain kita panggil detox) samada melalui salur pernafasan, buah-pinggang, darah malah termasuk jugalah melalui kulit. Produk yang berasaskan bahan organik akan membantu mempercepatkan lagi proses pembuangan toksin dari kulit berlaku. Sekiranya, kandungan toksin dalam badan seseorang itu terlalu tinggi, lebih lama la proses "menyahtoksin" ini akan mengambil masa.

1. Bagaimana membezakan ini adalah proses…