Tuesday, August 4, 2015

Wajah anjal seawal 7 hari!

Serius wajah memang rasa anjal dan pipi rasa gebu-gebu gitu. Bila senyum kat cermin, mudah je nak sapu blusher sebab “apple of the cheeks” tu timbul hikhik. Bak kata orang putih nampak elastic dan “feeling plumper” gitu. Bukan sembang kosong, memang dah rasa sendiri kan. Hari demi hari boleh rasa perubahannya. See my fuller face and fresh look giteww



Kalau akak-akak dan juga adik-adik ada masalah

  • Wajah nampak tua sebelum usia
  • Garis halus dah makin jelas kelihatan
  • Kulit kusam macam tak pernah cuci muka setahun

In Sha Allah, mak long ingin sharekan khasiat dan manfaat bahan-bahan organic yang terkandung di dalam Set Camellya Gold Beauty Care 4 in 1 ini. Oh btw, kenapa ia dipanggil set 4 in 1? Ini kerana dalam set ini ada empat item iaitu

1. Deep Action Facial Cleanser
2. Whitening & Moisturizing Toner
3. Day Perfection Cream (SPF 30)
4. Night Cream Treatment
Apakah bahan-bahan yang terkandung di dalam set ini:



Phyto Cell Tec Extract Alp Rose (Ektrak bunga mawar dari Swiss)
Kebaikan:
Mengaktifkan serta memelihara fungsi stem sel kulit manusia
Menggalakkan pertumbuhan lapisan kulit muka yang sihat.
Bertindak sebagai penghalang kulit daripada jangkitan kuman.
Mengurangkan anti penuaan,kedutan, keradangan kulit muka
Mengembalikan keanjalan pada kulit wajah anda.


Apple Stem Cell (Stem Sel dari buah epal Swiss)
Kebaikan:
Mengatasi masalah penuaan
Mengembalikan keremajaan kulit wajah
Mengatasi masalah jeragat
Mencerahkan kulit wajah.


Vitamin E
Kebaikan:
Membantu masalah kulit
Mengurangkan parut
Meningkatkan kesihatan kulit
Melambatkan penuaan.


Virgin Coconut Oil (Minyak kelapa dara)
Kebaikan:
Bertindak sebagai perisai tambahan terhadap sinaran ultraviolet (UV)
Menghalang jangkitan kuman
Mempercepatkan pembentukkan sel sel baru
Bertindak sebagai vitamin untuk kulit
Bertindak menghalang pembentukkan radikal bebas
Antibakteria, antifungus, serta antivirus


Tea Tree Oil 
Kebaikan:
Bertindak sebagai antiseptic yang di hasilkan dari proses ekstrak bahan daun tea tree yang di tanam secara organic
Antibakteria, antivirus, kerana di dalam tea tree oil banyak terkandung sebuah zat terpenoid, yang berguna mengubati jerawat
Meregenerasi sel kulit wajah, menghilangkan noda hitam dan kotoran akibat sel kulit mati Menyembuhkan jerawat
Membantu menyejukkan dan mendinginkan kulit wajah yang memiliki jenis kulit berminyak.


Piper Betle Extract ( Sireh)
Kebaikan:
Menghilangkan jerawat
Menaikkan seri wajah
Menghilangkan gatal gatal pada kulit wajah
Merawat jerawat serta memberhentikan pertumbuhan jerawat

Berminat tak nak cuba? Serius mak long 200% recommend! Hehe

WHATSAPP MAK LONG 013-3973420

No comments: