Skip to main content

Wajah anjal seawal 7 hari!

Serius wajah memang rasa anjal dan pipi rasa gebu-gebu gitu. Bila senyum kat cermin, mudah je nak sapu blusher sebab “apple of the cheeks” tu timbul hikhik. Bak kata orang putih nampak elastic dan “feeling plumper” gitu. Bukan sembang kosong, memang dah rasa sendiri kan. Hari demi hari boleh rasa perubahannya. See my fuller face and fresh look giteww



Kalau akak-akak dan juga adik-adik ada masalah

  • Wajah nampak tua sebelum usia
  • Garis halus dah makin jelas kelihatan
  • Kulit kusam macam tak pernah cuci muka setahun

In Sha Allah, mak long ingin sharekan khasiat dan manfaat bahan-bahan organic yang terkandung di dalam Set Camellya Gold Beauty Care 4 in 1 ini. Oh btw, kenapa ia dipanggil set 4 in 1? Ini kerana dalam set ini ada empat item iaitu

1. Deep Action Facial Cleanser
2. Whitening & Moisturizing Toner
3. Day Perfection Cream (SPF 30)
4. Night Cream Treatment
Apakah bahan-bahan yang terkandung di dalam set ini:



Phyto Cell Tec Extract Alp Rose (Ektrak bunga mawar dari Swiss)
Kebaikan:
Mengaktifkan serta memelihara fungsi stem sel kulit manusia
Menggalakkan pertumbuhan lapisan kulit muka yang sihat.
Bertindak sebagai penghalang kulit daripada jangkitan kuman.
Mengurangkan anti penuaan,kedutan, keradangan kulit muka
Mengembalikan keanjalan pada kulit wajah anda.


Apple Stem Cell (Stem Sel dari buah epal Swiss)
Kebaikan:
Mengatasi masalah penuaan
Mengembalikan keremajaan kulit wajah
Mengatasi masalah jeragat
Mencerahkan kulit wajah.


Vitamin E
Kebaikan:
Membantu masalah kulit
Mengurangkan parut
Meningkatkan kesihatan kulit
Melambatkan penuaan.


Virgin Coconut Oil (Minyak kelapa dara)
Kebaikan:
Bertindak sebagai perisai tambahan terhadap sinaran ultraviolet (UV)
Menghalang jangkitan kuman
Mempercepatkan pembentukkan sel sel baru
Bertindak sebagai vitamin untuk kulit
Bertindak menghalang pembentukkan radikal bebas
Antibakteria, antifungus, serta antivirus


Tea Tree Oil 
Kebaikan:
Bertindak sebagai antiseptic yang di hasilkan dari proses ekstrak bahan daun tea tree yang di tanam secara organic
Antibakteria, antivirus, kerana di dalam tea tree oil banyak terkandung sebuah zat terpenoid, yang berguna mengubati jerawat
Meregenerasi sel kulit wajah, menghilangkan noda hitam dan kotoran akibat sel kulit mati Menyembuhkan jerawat
Membantu menyejukkan dan mendinginkan kulit wajah yang memiliki jenis kulit berminyak.


Piper Betle Extract ( Sireh)
Kebaikan:
Menghilangkan jerawat
Menaikkan seri wajah
Menghilangkan gatal gatal pada kulit wajah
Merawat jerawat serta memberhentikan pertumbuhan jerawat

Berminat tak nak cuba? Serius mak long 200% recommend! Hehe

WHATSAPP MAK LONG 013-3973420

Comments

Popular posts from this blog

Plain Heavy Chiffon Shawl : We all love them :)

Bismillahirrahmanirrahim.

Hari ini datang office, kawasan car park agak lengang. Ada le beberapa bijik kereta. On the way ke office, pathway suram dan sunyi. Sepertinya memahami, dah ujong tahun. Udah-udah la kejer hehe. Kalau diikutkan hati memang nak je cuti lagi. Tapi tak apalah. Lagi pun mak long substitute colleague mak long yang ke umrah.

Semalam agak teruja juga, ada reporter from Utusan Malaysia datang nak buat coverage tentang dua postgraduate programme under faculty mak long nih. Teruja la siapkan dokumen sampai tak lunch ngehehe. Interviewnya, tak sampai pun 15 minit. Pukul 3 petang baru terasa lapar. Tak lama lepastu supplier shawl mak long pun sampai untuk hantar stok terkini. Syukur alhamdulillah, ada 20 helai semalam. 10 helai dah licin. Tinggal lagi 10 helai.

Customer yang dah pernah beli mesti repeat beli shawl heavy chiffon ni. Semalam, ada seorang customer baru, bila dia cuba satu, terus dia amik dua helai. Senang nak pakai katanya and tak perlu susah2 sangat nak …

Halagel Softgel

Bismillahirrahmanirrahim.
Bila sebut Halagel, mesti terbayang garam. Tidak terfikir pulak Halagel ada juga produce product-product kesihatan lain. Yang boleh terjumpa ni ialah masa mak long tengah search for Virgin Coconut Oil (VCO). Dulu sebelum kawen, rajin gak la consume VCO ni. Rata-rata harga VCO ni mesti RM39 (60 capsules) and campur pos dah jadi la RM40 +++. Yang bestnya VCO Halagel ni RM27 (60 capsules). Nak dijadikan cerita sekarang tengah promo, so dapat harga RM25 sahaja! Ini memang terbaik :)
Kebetulan pula, stok Omega pun dah takde (plus budget agak tight juga this month), Halagel ada juga product Omega 3 Fish Oil. Just imagine the price is only RM19 (for 500 mg). Apo lagi borong lah heheh... Untuk mengetahui maklumat lanjut tentang manfaat produk ni, boleh visit the website
Saya sangat suka! Hehe...

Breaking Fast @ The Coast, Alamanda Putrajaya

I was so excited that Sunday evening. Maklum la, lama takjumpa member2 MBA. Really miss all those good old days with you guys. Most of us already completed the course and struggling with our thesis project right now. Ada jugakygdahsiap..huhucaya la! Actually gathering nidahbeberapakaliditundasebabramaiygtakdapatdtg before. Finally, everyone agreed to meet on Sept, 30. Reached Alamanda earlier than anyone else, I guessed. Nobody was at the restaurant yet. Sementaranaktunggusemua org datang, pegi la check our reservation dgn waiter katsituHmm..menarikjugak. Nice and strategic location. 15 minutes passed. Started to sms those who'd confirmed to come. Mane sumer org nih? At the end, there were only 5 of us. Me, Kak June, Kak Gee, Maz and wife - Madiha and their little cute baby boy. Huhu kinda of upset but it's ok. We enjoyed the little gathering. Thank you Maz for treating us all :)