Tuesday, December 30, 2008

Selamat datang tahun baru...

Maal Hijrah 1430 kali ini saya sambut bersama rombongan "Cik Mah dan Cik Lan" di Johor :). Bersempenaan wedding sis yang berlangsung pada 28 Dec 2008 di Kulai, Johor, kami sekeluarga serta sanak saudara membuat kunjungan balas dengan sebijik bas dari Penang ke Johor pada 27 Dec 2008 tu. Utara Selatan maa! Tapi saya dan bro naik di Cyberjaya. Perjalanan dari Cyber ke Johor lebih kurang 5 jam, tapi kami terpaksa ambil exit Senai instead of Kulai sebab Kulai jem! Mana taknya, kenduri Mawi pun jatuh pada hari yg sama.

Alhamdulillah, kenduri di Johor pun berjalan lancar. Kali ini buat kat rumah. Memang seronok juga dapat tengok adat negeri lain. Saya rasa highlight of the event ialah selepas bersanding dan majlis tepung tawar pengantin akan baling gula-gula kepada tetamu. Kemudian baling duit syiling pulak. Org lain sibuk2 sambut duit dan gula2 tu, saya sibuk berlindung! Sakit woo…org lain dapat kumpul 80 sen, 60 sen..saya cuma sempat tangkap 10 sen je..isk isk.. takpelah, asalkan saya tak tercedera :P

Selasai kenduri, kami bergegas pulang ke hotel kerana malamnya ada aktiviti pusing2 JB. Sempat lah ke zon bebas cukai dan juga Danga Bay. Tapi letih lah..tak larat jalan sangat. Keesokan paginya kami sekali lagi berkunjung ke umah pengantin untuk sarapan pagi sebelum bertolak pulang. On the way pulang, aktivit paling dinantikan ialah sopping di Nilai 3. Wahh..sonoknya makcik2 semua sopping heheh. 6 petang, saya dah berada di Cyberjaya.

Monday, December 22, 2008

Congratulations sis!

Tahniah buat sis tersayang..Nur Qamarina. Alhamdulillah, telah selamat diijabkabulkan dengan her beloved hubby - Mohd Faiz pada 20 hb Disember 2008. Semoga kalian diberkati Allah selalu, bahagia dunia akhirat dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.

It was the first wedding in our family, walau bagaimana pun alhamdulillah semuanya berjalan lancar walaupun tersangat la ponat menguruskannya. So, next-next wedding pastinya lebih lancar sebab dah ada pengalaman. Malam sebelum kenduri tu - 19 hb Disember 2008 ada majlis tahlil dan marhaban kat umah. Malam tu juga ada aktiviti posing2..wahhh..tak sangka juga mek ngah ni pandai juga bergaya yer! Majlis akad nikah pula berlangsung pada keesokan harinya sebelah pagi dan sebelah tengaharinya terus kenduri. Memang agak kelang kabut jugak lah when everything was done in one day. Mujur majlis kat dewan. Everthing had been nicely arranged. So, we all pihak tuan rumah just datang sambut tetamu je lah. Saya dan my bro bertugas di pintu masuk untuk bagi door gift lepas diorang salam-salam dgn mama dan ayah. Ada juga yang salah, ingat pengantin. Ceh, takkan pengantin dok kat pintu kot. Tau la baju saya glemer..heheh :P Kot ye pun, agak agak ler..adei!

Hah..nk citer panjang-panjang tak larat..so tgk jer la gambo...tapi mmg tak sempat snap sangat sebab sibuk gilos! Hopefully photographer amik byk gambo yg best2 la...here're some of my fav pics..:)

Monday, December 15, 2008

Unwell.. :(

Dek kerana tak tahan dengan kondisi diri yang asyik pening, mual-mual, meloya dan terasa ingin pitam, saya telah mengambil keputusan untuk ke klinik Marissa di Dengkil pada hari Sabtu lepas (13 Dec 2008). Saya nekad untuk pulang awal dari Perdana Leadership Foundation, tak kisah ler, boss nak marah pun marah la, saya dah tak tahan! Doktor mengesahkan yang saya mengalami tekanan darah rendah dan gastrik. Aii, dah lama tak kena gastrik, hampir 10 tahun tetiba kena pulak. Paras darah pun lebih-lebih kurang jer. Doktor syorkan saya mengambil makanan spt hati untuk tambah darah.

Saya akui sejak balik dari raya haji lepas, makan dan rehat saya memang tidak teratur. Agak sibuk dengan tugasan dan event yang bertimpa-timpa. Sebab tu lah sejak 5 hari lepas, saya makan apa pun semuanya keluar balik. Perut rasa bergelora jer, lantas kepala terasa sakit teramat. Hingga hari ini tahap kesihatan saya masih belum pulih, 50-50 la org kata. Kejap ok, kejap2 tak ok. Pernah satu malam tu, saya patutnya menghadiri sebuah majlis makan malam, belum sempat nk makan saya dah tak boleh nak berdiri. Mujur ada teman, Hasmah yang hantarkan saya pulang malam tu. Kesian dia, tak sempat makan pun.

Hari ni, makin ok sikit lah, tapi time makan tadi rasa nak keluar balik. Ish..apa lah nk jadi ni. Esok saya akan pulang ke Penang lagi. Kali ini kepulangan saya memang lain benar tujuannya. Adik saya yang tersayang - Nur Qamarina akan melangsungkan perkahwinannya pada 20 hb Disember 2008, bersamaan dgn hari Sabtu ni dgn jejaka pilihan hati Mohd Faiz. Rezeki adik dulu, kakaknya..insya Allah..kalau ada rezeki ada lah....cewah hehe. Maka, saya akan bercuti bermula dari Rabu ini sampai lah Ahad 21 hb Dec. Tunggu ya update nanti! Sesiapa yang bercuti kat Penang, jemput lah ye ke Dewan Seri Endon, Pusat Budi Penyayang kat Kepala Batas. Salam...doakan semuanya berjalan lancar. Amin.

Thursday, December 11, 2008

Temporarily outdated

Pengumuman! Tuan punya blog ini kurang sihat sejak dua tiga arini. So, tiadalah update terkini buat sementara waktu. Huhuh..

Friday, December 5, 2008

Salam Aidiladha and Happy Holiday

Yeay! Esok balik penang. I will be away till 9th of Dec 2008. Oh ya, just to update la my activity last week. I attended two days training at Corus Hotel, KL from 26-27 Nov 2008. Training on presentation and communication skills. Nampak mudah, but very challenging. Among the activities were to do public speaking. This one quite challenging la becoz you have to think and speak on your feet within 2 minutes. And then dia kasi juga situation where we have to give speech, and ada yang kena jadi emcee. Menarik lah training nih. So, overall objectives was to make presentation that had 'impact' and effective. Ni hah gambonyer (Photo by Sherry Sokmum).

This week pulak asyik kena gi Melaka. Suffering for two days coz I couldn't travel by van. Nak tak nak kena juga la, coz that's the only transport yg disediakan. Naik van ni jadi loya dan pening sikit. Tapi masa kecik2 dulu even worst, naik kereta pun boleh pening dan muntah. Kesian mama ayah. So, lepas2 tu bila travel mama dah siap sediakan plastic bag untuk anaknyer yg sorang nih.

Okay la..dh melalut nampaknya..Selamat Hari Raya dan Selamat bercuti..jumpa next week.

Monday, December 1, 2008

Take a break!

Hola..so sorry. No updates at the moment. I've been super-duper bizis lately. Got few things to tell but it seems that I have to keep in mind first. Aaa..dalam sibuk2 tu pun, sempat juga recall sebuah mimpi pelik. I received a 'gift' from someone, I didn't know who. Nak tahu apa? Sebuah alat menimbang berat. Strange huh? I've never been so conscious about my weight (except kalau berat turun). Kalau berat naik, I'm happy..hehe. So anyone yang pandai tafsir mimpi can give some idea tak what's the meaning of this? :P

Saturday, November 22, 2008

S.A

Escaped to Shah Alam today to visit my grandma. As usual, brought her to Giant. My sis and Faiz joined too. Hmm..now I knew where to find 'Tudung Ekin'. Punya lah cari merata-rata tempat akhirnya baru arini jumpa. Hmm..quite 'pricey' lah for a plain tudung like that. Much too dear for my wallet, tambah-tambah time tak dapat gaji lagi nih. Maybe materialnya bagus kot? Or senang nak pakai? Dunno yet. Nantilah, dapat gaji nk beli satu. Bosan la asyik pakai fesyen yang sama jer. Bagi yg tak tahu mcm mane rupanya tudung ni, ni saya ada jumpa satu link http://www.fashion.calistadesign.com/ Siap ada video cara pemakaian..mana tahu anda juga ingin bertukar selera mcm saya? hehe..

Friday, November 21, 2008

Women are stupid?

Woo woo..hold on girls. Don't get so emotional. It a question mark, not a statement. This topic actually came out of my head when I was watching Bulletin Utama while having my dinner this evening (Bad habit for those on diet: Eating while watching tv). A girl, at K. Terengganu wanted to jump from a hotel roof after an argument with her boyfriend. This fellow scolded her for not telling him that she went back to her hometown (Kes merajuk ler ni lepas kena marah). Why arr...some women like to do stupid things like this. A 'self-destruction' I would say. Why did she choose to kill herself instead of killing the guy that broke her heart? Kill him first la, then only kill your self (Ada berani?).

Huhuh...I'm just kidding guys! Actually my point here is, why do you want to hurt your self. He won't lost anything. He could find another new girl friends. And you? Buried underground. I remember during my school time, my ustaz said, those who committed suicide would continue to do what he/she did to kill him/herself until the Kiamat. Meaning that, if you'd killed yourself by jumping from the roof, you would repeat it again and again till the end of the world. So, do you think your problem was gone when you choose to take your life. It's not that easy!

Some girls are intelligent enough. They take 'relationship breakdown' as a turning point in their life. Successfully moved on. In fact, they excel in their life and career. It is not the end of the world gals. Experiences could change you to a better person, so the choice is yours. Never let your heart control your head. Pis!

Wednesday, November 19, 2008

Bad Day..

It was not a good start. My morning mood was screwed. My fault? Partially...Doing things without proper direction. Crap!Everything went so wrong! So I sang this sad song... layannn....

Where is the moment we needed the most?
You kick up the leaves and the magic is lost.
You tell me your blue skies fade to grey,
They tell me your passion's gone away,
And I dont need no carryin' on!

You stand in the line just to hit a new low,
You're faking a smile with the coffee to go,
You tell me your life's been way off line!
You fall into to pieces everytime!
And I don't need no carryin' on!!

Cause you had a bad day,
You're taking one down.
You sing a sad song just to turn it around!
You say you don't know,
You tell me don't lie,
You work at a smile and you go for a ride.
You had a bad day!
The camera don't lie!
You're coming back down and you really don't mind.
You had a bad day,
You had a bad day.

Well you need a blue sky holiday,
The point is they laugh at what you say,
And I don't need no carryin' on!!!

Chorus

(Oh, horrible day...)

Sometimes the system goes on the blink
And the whole thing turns out wrong!
You might not make it back and you know
That you could be well oh that strong
And I'm not wrong!(yeah, yeah yeah...)

So where is the passion when you need it the most?
Oh you and I
You kick up the leaves and the magic is lost.

Chorus

Had a bad day.
Ohhh, yea yea yea.
Had a bad day.
Ohhhhh bad day

Lyric: Bad Day
Singer: Daniel Powter
P/S: Don't understand? Tak kisah lahh..hahahah..

Monday, November 17, 2008

Neighborhood Story

Haihh..dah memang tak buleh nk buat apa lagi dah ni. Penangan nasik arab Restoren Saba' tu memang dah tahap overdose ni. Menguap tak henti-henti. Asyik nak bersandar je rasanya kat kerusi. Tapi ok la..semua kerja dah siap for today. Daripada melayan perasaan mengantuk ni, baik saya tulis blog sekejap hehe.

Tak dak apa yang baru. Cuma Sabtu lepas dapat panggilan dari mama saya. Dia baru balik dari rumah 'kapal terbang'...rumah jiran sebenarnya. Tolong-tolong apa yang patut untuk kenduri anak jiran tu. Rumah kapal terbang tu dipanggil sebab depan rumah dia dulu ada banyak replika kapal terbang buat daripada kayu. Pakcik tu dulu kerja dgn TUDM tak silap saya. By the way, rumah saya memang agak dekat dgn kem TUDM. Agak bingit juga lah bunyik kapal terbang membelah angkasa kekadang tu.

Ok, back to the story. Yang nak kawen tu anak lelakinya, muda setahun dari saya. Ramai lah jiran-jiran (of course la all makcik2) yang turut hadir membantu. Entah macam mana, tetiba topik diri saya menjadi perbualan. Malas la nak cerita pasal apa..u guys boleh guess la what was it. So, tetiba entah macam mana, bakal pengantin tu bagitahu kat semua orang yang saya pernah hantar kad kat dia. Huwaaaaaaa....biar benar? Apa lagi..mak dia pun cakap lah "Dia suka kat hang kot?" Berderai la gelak ketawa makcik-makcik lain yang ada kat situ. Mama saya pun tak tahu menahu hal tu, memang tergelak lah.

Ishhh...seingat saya, saya tak pernah pun hantar kat dia. Main kawen2 pernah la..hehe.Tapi, bukan saya yang kena sanding dgn dia. Adik saya yg second tu yg jadi pengantinnya. Seingat saya, saya ni renjis-renjis dipilis jer kat pengantin. Ceh! Macam mana lah saya buleh terhantar kad ni? Tapi katanya, memang kad tu dari saya, sebab ada nama saya. Adoi la..kalau betul..malunya! Nasib baik lah dia pun dah nak kawen...anyway, selamat pengantin baru..:)

Friday, November 14, 2008

Mamai...

Sementara menunggu azan maghrib berkumandang, saya bercadang untuk berbaring sebentar di atas katil. Sekadar melepaskan penat, seharian arini agak ter'pressure' dgn report-report yang belum siap. Lain yang boss suruh buat, lain pulak yang saya buat. Haihh..! Di tambah pula, malam ini terpaksa attend students' event. Lebih kurang 5 minit lagi magrib nak masuk. Saya dah siap-siap mandi memandangkan event tu akan start pukul 8 mlm. Entah macam mana boleh terlelap. Sedar-sedar dah pukul 7.49 mlm. Alamakkk! Suspen dibuatnya, saya lupa pulak nak tanya event malam ni ada VIP tak. Ye lah, saya cuma dimintak untuk mengganti orang. Yang saya tahu, saya kena ada waktu opening ceremony. Arghh! Masak la...

Tanpa berlengah lagi, lantas saya mencapai tuala, pakai shower cap, masuk ke bilik air. Sedang saya menggosok gigi, tertiba terlintas di kepala apa yang saya sedang buat ni? Huhhu..bukan ke saya dah gosok gigi dan mandi tadi? Aduih, sah! Mamai...Kelang kabut amik wuduk dan solat magrib. Haihh..sabo je la. Itulah..orang kata tak elok tido petang!

Wednesday, November 12, 2008

Err..you think it's cute? Rethink..

Heyya...I have been so busy at work these few days. Quite demotivated but I'm still under control. Nothing new to update. Except I just feel a lil bit uneasy. Let's put it this way. If you just met someone, do you simply send sms/message that 'sounds' like you care for her/him? For me, it's so weird. I swear I won't do that except I really know for sure he likes me too :P But I can say that most of people out there, do send this type of message which he/she thinks is cute to the person, probably they just met and have a crush with. Pleaseee..pleasee don't do this. It's just create some odd feeling and to some extent rasa mcm eiiii..ape ke hei dia ni? If it's worst, it might kill the frenship. So, you better rethink, before you click the 'send' button for this type of message/sms/email..etc..

My advice is, although you really2 like this person, you don't have to show that so early. No matter how magic 'the feeling of love at first sight' is, just hold it first! Not all people in this world expect to have your care and attention. I really have a problem with this type of people. I just press 'delete' button when I receive all this. Huhh!

P/S: Kind of like those with slow and steady style..hehehe...:P.."don't keep me hanging here, coz this girl falls stupid for you ..uuu...uuu...uuu..."(tetiba lak teringat lirik lagu Marie Digby -Stupid for you..so sweet)

Saturday, November 8, 2008

Also wedding story

Setelah berjanji dgn cik Mila untuk berjumpa di KL Sentral utk ke kenduri Nini, maka dia pun datanglah mengambil saya lebih kurang pukul 12 lebih2. Yanti housematenya ada bersama. Perkara pertama dia kata kat saya masa saya masuk dlm kereta "Amboi, tinggi kain kak!". Adess! Dah style kain 'pareo' mmg macam tu. Memang siksa juga pakai kain pareo ni kalau terpaksa turun naik pengangkutan awam. Kalau ditiup angin, alamat free show lah nanti. Nasib baik naik ERL. Kalau bas, mahupun LRT atau beca, tak kuasa lah! Bukan apa, arini rasa segan sikit nak pakai baju lip-lap lip- lap, bukannya jadi pengapit. Lainla kalau drive sendiri, takde lah obvious sangat sebab duduk dlm kereta jer. Ini terpaksa expose gitu, sure org pandang jer. Tu yang pakai baju batik kelate dgn kain pareo tu. Memang sedondon kami berdua arini, tema black and white. Cuma cik Mila pakai kebaya sulam indon yang dibelinya masa kami ke sana tahun lepas.

Sesampai di sana, kami turut serta dengan rombongan pengantin masuk ke dewan. Tiada majlis persandingan kat belah sini. Cuma makan2 saja. Dah abis makan, barulah Fara & Ryann (Dafi :P) datang. Selain 'Dafi', kami juga berpeluang berjumpa dgn "Cinderella" dgn "Snow White" yang ber'pelat' Australia heheh. (Actually tu anak buah Nini, tiba-tiba arini tak mengaku nama sendiri) Hampir pukul 3 petang, kami pun beransur.


@ Nini and Akbar's Wedding - wif Mila, Fara & Yanti

Tuesday, November 4, 2008

My best fren's wedding

"My best friend's wedding" Wow! the best title I could think of for this posting. But of course the plot of the story would be different. Otherwise, I might be in a big trouble..hehe. Enough of that. To Nini & Akbar, again congratulations! May Allah bless both you, happily ever after, hingga ke anak cucu dan cicit..as well as dunia akhirat. Amin.

Behind the scene: I went through a horrible nite, the nite where I supposed to travel back to Penang. What happened? Huhu...kena tinggal bas. Bas pukul 11 pm. So I took ERL from Putrajaya to Bandar Tasik Selatan at 10.05 pm. Sampai la kat situ pukul 10.20 pm. Tetiba rasa nk ter..., so I rushed to ladies. By the time I was walking from ERL station to LRT station I saw the train just passed. It was 10.28 pm like that. So tak apa lah, beli lah tiket kat kaunter. Tanya dkt kakak tu, LRT setiap berapa minit. Dia kata 10 minit. So, rasanya 10.40 pm train akan dtg. Tunggu punya tunggu, tetiba perasaan cuak mula menerpa. Dah nk dkt 10.45 baru la train sampai. Huwaaa..I have only 15 minutes. Memang menakutkan, dunno if I could make it. 4 more stations to go. Dalam train tu pulak sesak dgn warga asing, membuat bising. Bengkek pulak rasanya hati..hehe. Dah la org tgh cuak ni, diorang ni bising2 pulak.

Sesampainya kat stesen Plaza Rakyat, I walked (half way running) with all my hearts. I managed to be at the Bus Platform at 11.02 pm. Saw a bus, but.........it was not mine. I asked driver bas tu, katanya " Bas ke butterworth dah lama bertolak ke Jln Duta" What? " Tapi bang, baru pukul 11.02 minit je ni" Kata abang tu lagi " Dah lepas pukul 11 dah, cepat2 pergi amik teksi. Nanti kita call bas tu, tahan dia kat sana". Apalagi, sepantas kilat, I ran out of the platform, looking for a cab.

"Pakcik, nak ke Jln Duta" tercungap2.

"RM20" kata pakcik cab tu.

"Takpa lah pakcik, saya dh kena tinggal bas ni. " Melompat terus ke dalam teksi.

"Sebenarnya kena ikut turn ni" kata pakcik tu lagi. Mungkin dia maksudkan, naik teksi kena ikut giliran. Huh..tak kisah la pakcik oi walaupun saya tau pakcik cekik darah!

"Pakcik sempat tak ni sampai dalam 10 minit?"

"Sempat. Bas tu mesti tunggu orang. Mesti 11.20 pm baru gerak". Dengan konpidennya.

" Ehhh..mana pulak tiket bas ni. Tadi ada???" Panik. Ya Allah, dah kalut2 mcm ni, semua benda hilang. Teraba-raba dalam gelap.

"Eh tadi pakcik nampak kat tangan" Terus di bukanya lampu kereta.

"Ada pun." Tercampak kat dlm beg plastik kasut (kasut bawak balik nak pakai esok). Sabo je la!

Pakcik teksi tu pun turunkan lah saya kat stesen bas tu. Betul2 atas platform bas. Tiba2 saya disapa oleh seorang lelaki beruniform bas Trans.

"Haa..ni ke yang kena tinggal bas kat pudu tadi" Dia menegur.

"A'aa" Sengih macam kerang busuk sambil mata meliar mencari bas.

"A'aa..A'aa.." Katanya, mengajuk respon saya. Tapi saya sengih juga. Sebab saya tau saya bersalah.

"Bas dah pergi dah pun" Sambungnya. Muka toya (maksud: muka tak dak perasaan).

"Haaa??? Betul ka?" Keciwa, nak menangis, panik dan semuanya lah saya rasakan masa tu!

" Hehe..takdelah, bas tu tak sampai pun lagi. Pegi la tunggu kat dalam dulu. Awat yang lambat tu?" Katanya. Mungkin tak sampai hati setelah melihat muka saya yang dah kehijauan.

"Salah bajet time..hehe". Gelak pura-pura. Dlm hati tuhan je tau. Sempat lagi tu, dah la tadi tak cukup nafas, buleh pulak dia buat lawak kat situ......huwaaaaaaaaaaa...sedih tau! Kalau saya pengsan kat situ, dia jugak yg kena CPR kan. Haihh.. Apa-apa pun terima kasih lah atas timbang rasa syarikat bas tu.

Kemudian, tak sampai 5 minit bas pun sampai. Adui lah, letih sungguh. Letih badan dan letih perasaan. Sedar2 dah kat Jawi. Telefon ayah mintak amik. Pagi 1 Nov 2008, nini dan akbar datang amik kat umah. Dua orang member akbar pun turut sama. Min, pengapit lelaki and Pijan, org kanan pengantin lelaki. Make up kat Sg. Petani, lebih kurang 20 minit perjalanan dari tempat kami. Tak sia-sia pegi jauh2..'Fasha Sandha' yang make-upkan. Tapi memang cantik. Sblm start make up tu, dia pun tanya la. Nak buat style hindustan ka style english. aduih nk tergelak pulak hehe. Tp for sure la nini pilih English style. Tp sentuhan Fasha tu memang cantik. Nini memang cantik! Pukul 2 pm, majlis persandingan bermula. Terkial-kial juga la jadi pengapit nih, mujur pengapit lelaki tu dh ada experience. Dia la yg kasi2 signal sket nk buat apa2 yg patut. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Minggu ni nak pergi kenduri belah KL pulak dgn cik Mila.

P/S: Photo courtesy by Ismail Rafique

Friday, October 31, 2008

Bridesmade..back to hometown again...

Pening kepala mengarang polisi untuk student2 nih, berehat seketika menjenguk blog. Alahai lambat lagi nak balik. Teringat kepada my best fren yang sorang ni..Ratzuraini Rahim. Saat ni beliau mungkin dah selamat diijab-kabulkan dgn jejaka pilihan hatinya - Akbar. Tahniah Nini! Oleh itu, saya akan berangkat pulang ke Penang mlm ini. Esok kena jadi pengapit, I'm truly honoured! Tapi cik Mila kata, jadi pengapit nanti lambat kawen. Betui ka? Tak tahu lah saya, first time juga dengar. Ini juga first time saya jadi pengapit pengantin. Hehe..takpalah, serahkan saja soal jodoh ni di tangan Tuhan.

Tema esok apple hijo. Haiih..mcm mane la rupanya saya kalau pakai kaler hijo nih. Masa takde karen last week, saya pegi cari tudung kat Alamanda. Bawak baju sekali, punya la nak bagi match betul2. Tapi tu bukan baju baru tau. Baju tu baju tahun 2005 tak silap saya, just a plain hijo with some kerawang2 and beads kat depan and belakang. Oleh kerana tak gemar sgt kaler hijo, dah 2 thn lebih tak pakai baju tu. Kesian dia, kena sorok dalam almari. Akhirnya, berguna juga dia pada thn 2008 nih.

Satu lagi yang saya runsingkan, sejak bila ntah la saya ni alah kepada something yg pedas2/belacan. Minggu lepas, makan ayam penyek, mmg sambal dia pedas kaw-kaw. Tp saya mmg hantu pedas, habis saya mkn. Dua tiga hari lepas tu, naik la bintik2 merah kat muka especially hidung. Tapi kejadian pertama berlaku bln 6 lepas, selepas balik Kelantan. Saya suspek itu angkara budu. Amik masa seminggu juga nk pulih, dgn bantuan sabun Acne-Aid dari Klinik Az-Zahra. Sekarang ni memang tgh merah2 lagi..haih...ni yg spoil semangat nk jadi pengapit nih..harap-harap esok foundation BB dapat mencover cela2 yg tak diingini nih...adios!


Us...having good times early of this year..mila, ayu and nini..one's taken..who's next? hehe

Wednesday, October 29, 2008

Diwali's Weekend

Last Diwali's weekend, dua hari takdak elektrik (25 -26 Oct 2008). Mujur lah dari pagi sampai ke petang saja. Tapi cuaca panas yang membahang membuatkan kebanyakan warga kampus mengambil keputusan untuk keluar mendapatkan udara sejuk di shopping2 complex atau mana2 tempat yg ada letrik lah. So do I, seawal pukul 9 lebih Alamanda telah menjadi port untuk berteduh sementara menunggu elektrik disambungkan pada petang hari. Tapi kalau tiap2 minggu mcm ni, boleh nipis beg duit. Asal jalan jer, terbeli benda-benda yang memang jarang beli/teringin nak beli. Dek kerana takut lebih banyak pemborosan yang akan berlaku, I'd made my way back home.

Aisey belum ada letrik. Masa tu lebih kurang kol 2. Kek batik dalam peti ais masih menten keras sebab udara sejuk dlm peti ais tu masih berbaki. Kek Batik tu spesel buat kat Ayah utk birthday dia. Alhamdulillah dalam kol 3.30 ptg baru ada. Legaaa..hehe. Sambil menunggu mama ayah sampai dari Penang, sempat la ke open house my officemate - Ust Toha, which was just on the first floor (mine is 3rd floor). Malam harinya baru la my family sampai.
On 26 Oct 2008, attended Mr. Rahim a.k.a Gabanzz's wedding at Banting. Actually I got another kenduri also to attend, tapi maaf lah tak dapat pergi because I already planned with my family to go to Nilai 3. Cari kain nk buat baju. Maaf sesangat.

On 27 Oct 2008, Alhamdulillah..sepanjang hari ada elektrik. Tak perlu la sibuk-sibuk iron baju malam2 hari. Arini ada sedikit diskusi keluarga, berlangsung at Masjid Putra @ Putrajaya. Alang-alang ada Secret Recipe kat situ, so we've planned to celebrate Ayah's birthday kat situ. After that, langsung ke Jln TAR. Still looking for the kain. Kat Nilai tu mama tak berapa berkenan. Last2 ended up membeli belah kat Jakel. Haihh..cantiknya kain-kain dia especially for wedding dress. Hampir pukul 11 malam, baru lah kami balik ke Cyber. Lenguhhh kaki! Here's the pics of "Secret Recipe: The Making" hihi..

Friday, October 24, 2008

Tag Deepavali

Aduih kelakar, Deepavali pun ada tag juga ye Nanee? Hah ni dia jawapan ayu:

1. Adakah anda menyambut Deepavali? Bagaimana anda menyambutnya?
Ya. Menyambut dengan bergembira kerana hari deepavali sumer org cottiiiii....yea!

2. Apakah makanan india kegemaran anda? Di mana anda selalu mendapatkannya?
Kuih ala2 mcm kuih makmur. Keras giler, baling kat dinding pun tak pecah. Tak tau la nama apa. Dah lama tak jumpa kuih tu. Cara mendapatnya? Hmm..dulu2 la ada jiran kasi.

3. Sebagai rakyat Malaysia yang harmoni, pernahkah anda menggunakan bahasa yang digunakan oleh orang india dalam pertuturan harian? Apakah perkataan yang anda selalu gunakan?
Pernah juga. Abang macha..heheheheh...

4. Apakah filem india kegemaran anda?
Filem zaman-zaman Shahrukh Khan dulu..pendek kata byk yg best la..mungkin salah satu sebab dia boleh dapat title "Datuk" kot ..hahaah...panas pulak artis2 Malaysia kalau dgr ni..

5. Siapakah pelakon india kegemaran anda?
Skang takdak la.

6. Adakah anda penyokong Hindraf?
Absolutely NOT. Soalan ni pun ada ka?

7. Pernahkah anda mempunyai sahabat/rakan sekerja berbangsa India?
Pernah dan sentiasa ada.

8. Adakah anda faham pertuturan kata orang India?
Rasanya lebih faham hindi sket kot dari tamil hehehe... Tapi masih memerlukan bantuan "subtitle" ketika menonton filem tersebut.

9. Sila buat ucapan deepavali dalam apa jua bahasa India untuk rakan-rakan anda.
Tum pagal hey! Happy Diwali! Hahahhaa...jgn mare :P

Thursday, October 23, 2008

Heppi Birthday Ayah!

Selamat hari lahir untuk ayahanda yg dikasihi. Semoga diberkati Allah selalu. Dah umo 54 tahun dah tahun ni. Tapi aritu masa raya, kata ayah dia tak mau pencen lagi. Bosan duduk di rumah sensorang. Katanya 4 tahun lagi sebab by the time mama pun pencen. Apa perancangan lepas tu tak tahu lah. Gi Mekah kot..hehe Insya Allah. Mudah-mudahan la ye. Hari ni ayah dan mama cuti. Kebetulan Hakim balik bercuti semester. So, masa telefon tadi tu semua baru saja lepas breakfast. Nak keluar. Ingatkan nak keluar celebrate rupanya nk keluar tempah kad. Haaaaa..tempah kad? Kad apa..tak tahu la..haha tungguuuuu.....(buat suspen sikit).

P/S: Yang bestnya tu, birthday ayah tapi anaknye pulak yg dpt wish. Tima kasih ye kawan-kawan, saja letak kat status YM tu. Sekadar meraikan kesyukuran dan kegembiraan sempena ulang tahun ayah tersayang.

Saturday, October 18, 2008

Minggu yang cepat

Ntah apa-apa la tajuk posting kali ni hehe. Tapi, itulah yg ingin dikatakan. Memang cepat betul masa berlalu. Minggu ini seperti tidak terasa sangat. Dua hari bekerja, dua hari lagi ke training dan sehari lagi bersantai raya. Bermula dari Rabu lepas (15 Oct) , my self and another 31 colleagues from various departments dihantar berkursus di Mines Palace Beach & Spa @ Seri Kembangan. Macam biasa la, kursus tentang service excellent. Kebetulan pada hari yang sama, ada Raya Open House di tempat kerja, agak sedikit keciwa lah kerana tak dapat memeriahkan majlis tu. Tanggapan awal tentang kursus ni, sudah pastinya benda-benda yg sama je la yg akan didengari. Tapi Alhamdulillah, I've made a right decision to attend the training. Kursus dua hari tu berbaloi sehingga pada hari keduanya tu, tak sabar2 plak rasanya nak attend.

Actually it was the same things that we saw and went through everyday. Bezanya, the trainer had succeed in making the participants to look from a different lights. So, rumusan dari training tu (actually it was The Fred Factor Training) - a) everyone makes a difference b) success is built on relationship c) add value without costing a penny d) reinvent ur self regularly. Nak tau lebih lanjut, sila la attend training tu. You won't regret!

On 17th of Oct, the last of day of the week, my department hold an open house pulak. I'd been thinking nak bawak apa la untuk jamuan tu since last week. Resepi puding roti mama yang ada dlm 'my personal recipe book' ni macam susah la pulak sebab takde oven/periuk kukus. So, jalan mudahnya ialah buat aje lah kek batik. Mudah dah cepat dibuat. So, balik aja dari training aritu, pegi la Alamanda Putrajaya utk membeli bahan-bahan. But resepi tu not from my book la, surf internet. Saja nak try jadi ke tak. Lepastu balik umah, tgk citer Ku Seru sekejap start la buat. Resultnya...taraaaa.....jadi la kan. hehehe....


P/S: Maaf pada yang menjemput ke open house (esp Nani), rasa macam tak berapa sihat. Pening kepala dan lemah2. Maybe kena hujan. Sehari sebelum tu bantai minum kopi - quite a number of cups kat hotel tu. Pening banget!

Monday, October 13, 2008

Kena tag la pulok..

Oleh kerana saya telah ditagged oleh encik syed ismael kita, ni haa dia..jawapannya..

1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?
Saya tak ada baju raya tahun ni sebab ada 3 pasang baju saya buat 2 bulan lepas, baru pakai sekali saja..hehe.

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
Tak ada yang specific.

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
Saya suka biskut batang buruk dan samperit. Dulu suka kuih makmur, tapi dah selalu makan jadi dh biasa pulak. Biskut lama tak luput ditelan zaman. Biskut moden..no! Manis sgt pun ada, rupa je lain, rasa sama.

4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
Resia...ngehehe..yg pastinya..ada debit dan ada credit..

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
Huhu..saya dah citer, saya masih kat highway drive balik ke penang mlm tu. Sampai je umah, terus tolong mama balut ketuapat.

Haa..nak tag sapa ye? See the list:
a) Cik Mila
b) Cik Nini (But I guessed nini is busy sending invitation cards right now)
c) Mr. Zaini a.ka. Buzzy
d) Cik Nani
e) Cik Nen
f) Mr. Iskandar Kamel

Jawap la kalau free..hehe..no obligation :)

Sunday, October 5, 2008

Rayaaa.....

Salam semua? Apa kabar..masih mode raya atau dah bersemangat nak bekerja? Hmm..if you ask me, I would say ‘half-half’. Byk juga keja yang sedang menunggu di opis. Apa-apa pun, alhamdulillah, I already reached the Cyber World petang Ahad (Oct, 5). Earlier than what we’d expected. Sempat menyinggah kat Mid Valley lagi hihi. Dah alang2 nk story pasal my raya’s celebration this year, so kita sambung posting yang lepas, my journey back to hometown sehari sblm raya.

30 Sept 2008

Tepat pukul 1, sepantas kilat I grabbed my handbag, locked my room, wished selamat hari raya to my colleagues who were still there and cabut la balik umah. Tido sekejap sampai la pukul 2 pm. Around 3.30 pm I already ‘tapau’ McD hehe, buat bekalan utk berbuka puasa dalam kereta nanti. Then, fetched my sis and started our journey back to Penang. Memang agak cuak juga lah, because we never knew how the traffic was going to be. Petang raya beb! Tapi alhamdulillah, walaupun kereta agak byk, perjalanan masih lancar dan tak jem langsung except dkt tol Ipoh Selatan. Kat sini lah we could see people who ‘claimed’ they were fasting, acting like ..urghhh...no need to mention here..huhu. Kat lorong tunai, kereta semua tgh que tetiba ada la sebijik kereta yang tetiba nak menyelit masuk, kira mcm nk potong que la. Maybe dia dah tersalah lorong or whatever, so atas dasar kemanusiaan I gave some space sebab dah dekat sangat dgn divider, kalau tak bagi nanti sah2 calar kereta dia. Saga baru pulak tu, mau nangis!

Then, bila dah bagi satu, kereta yang belakang dia tu pun nak menyempit sama. Ish, I expected kereta yang belakang my car la pulak to give the space because I couldn’t move anymore. So, this second car macam tension and you know what, that car rempuh my side mirror to cut the line. So, apa lagi…honnnnnkkKKKKKK....kasi hon la sama dia bertalu2. Huhuhu mmg geram sungguh! Ada juga manusia macam ni. Apa salahnya la dia tunggu sekejap rather than buat benda bodoh mcm tu. Nasib baik la side mirror tu flexible, tak pecah apa2 lah. Aduih sabo je la..ni la dia orang melayu, penuh emosi. Rasanya puasa aritu dapat lapar dan dahaga je la kot. Lepas tu, kami teruskan perjalanan singgah sebentar di Sg. Perak utk ke toilet, makan and sampai umah 9.30 mlm. Sambung balut ketupat pulak…ponat!

1 Oct 2008

Hari raya pertama, rutin biasa. Selepas solat raya bersalam-salaman dan sesi photography bersama family tersayang. Kemudian barulah ke kubur tok dan tok wan and ke rumah my mama’s eldest brother. Lepas tu, ke Hospital Kulim melawat one of my auntie yang dimasukkan ke wad beberapa hari lalu. After that visited my grandma, who happened to stay at my auntie’s house at Kulim this raya. Malam pula ada sedara-sedara datang beraya kat umah.

Family Potrait

2 Oct 2008

Wah, nampaknya tahun ni my house became a strategic port for gathering hehe. Tak sangka! Ramai betul kawan- kawan datang. One group from my secondary school and another group from my primary school. Just imagine all came at one time! Mintak maaf sangat-sangat lah ye, kalau tak sempat nak sembang lama-lama sebab tak menang tangan. Tahun ni, Fara Zalia..one of my best fren masa sekolah rendah dulu came with her cute son - Ryan. Dia memang tak berubah, sama macam dulu! Terima kasih sangat Fara and Roz, patutnya datang as guests tapi tolong menghidang2 pulak..isk isk…terharu! Menu aritu nasik ayam,bihun and kek carrot. Tapi nampaknya nasik ayam mendapat sambutang hangat..buleh bukak restoren nih! Ala-ala My Mom’s Chicken Rice gitu…muahaha….sampai ke malam tetamu masih berkunjung termasuk la my mom’s twin sis dan anak menantu nya.. fuhh….gamat! hehe…

Geng sekolah menengah

Geng sekolah rendah


3 Oct 2008

Raya ke tiga tak kemana-mana. Hanya melayan sanak sedara di rumah sambil menonton filem I'm not single..layan aje sambil bergelak ketawa dgn Along Syimah dgn husbennya yg suka membuat statement2 yg buat org pecah perut! haha..

4 Oct 2008

Hari ni, kami sekeluarga pulak nak berjalan-jalan hehe. Pergi open house kawan mama dan langsung ke Penang. Maaf la ye kawan-kawan yang nak datang rumah or jemput to ur house, sebab arini memang tak ada kat umah. Mintak maaf sangat-sangat. Takpe, tahun depan ada rezeki kita jumpa lagi ye! Anyway, talking about makan-makan, kalau pergi belah pulau, my fav port mestilah Padang Brown @ Padang Broom. Kat sini mesti nak makan sup daging mamak dgn roti benggali. Tak cukup dengan tu, wajib juga makan “Campur-Campur”. Campur-campur ni bahan-bahan dia mcm yong tau fu la, tapi digoreng garing-garing instead of makan dgn sup. So, sosnya cili merah dgn kuah yg ada kacang. Sedap I tell you, mesti cuba!

5 Oct 2008

Raya ke 5 dah kena pulang ke Cyber. Sekejapnya raya tahun ni. Tak macam tahun2 lepas, koman2 10 hari mesti ada di hometown. Tapi apakan daya, byk yang dah berubah sekarang. Perjalanan pulang ke Cyber juga lancar. Mungkin ramai yang dah balik awal. Alhamdulillah…

Sampai di sini dulu coretan raya. Meriah juga..namun, saat-saat bulan Ramadhan yang lepas mmg sangat dirindui..harap-harap dapat bertemu lagi.

P/S: Pics kengkawan disponsored by Mr. Ismail Rafique :)

Monday, September 29, 2008

Yea yea..arini nak balik kampung...

Yeaa...harinya telah tiba. Hari terakhir Ramadhan...walaupun jasad masih di opis tapi hati dah lama sampai kat kampung hehe. Memang dah takde mood sangat nak buat keje..mujurlah hari ni Management kasi half day leave. So, pukul 1 nanti cepat-cepat balik umah, tido kejap pastu get ready to Damansara to fetch my sis. Ya Allah...permudahkan lah perjalanan pulang kami...harap-harap tak hujan. Semalam hujan lebat betul. Mudah-mudahan semuanya selamat..amin...ok semua, jumpa lagi lepas raya ya! Hope I have lot of interesting stories to write here...hehe..salam @>-----))

Thursday, September 25, 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Hari ini mungkin ramai yang dah pulang ke kampung halaman masing-masing lepas kerja. I'm still in da office and going to be in da office till next week also. Semangat bekerja masih berkobar-kobar lagi nih hehe...tapi next week tak tahu lah, silap2 datang opis dok mengarang blog plak..isk isk..jangan! Apa-apa pun harapnya semua tugasan dapat disiapkan sebelum pulang beraya di petang Ramadhan yang terakhir itu nanti. Jadi, inginlah diri ini mengambil kesempatan untuk mengucapkan Salam Aidilfitri untuk seluruh muslimin dan muslimat tak kira di mana jua anda berada. Honestly, I don't know how to creat a nice digital card (mcm kat blog cik Riena tu hehe). Hanya ucapan ringkas buat tatapan yang mampu dicoretkan...

Kepada mama dan ayah, ampun dan maaf anakanda pohonkan, halalkan segala makan minum anakanda dari celiknya mata anakanda melihat dunia ini, sehinggalah hari ini. Tanpa doa mama dan ayah, anakanda tidak bisa berdiri seteguh ini, tidak tertahan rasanya dugaan dan cubaan yang dilalui. Terima kasih mama dan ayah! Tak sabar rasanya untuk pulang beraya...

Kepada adik-adik yang disayangi, ampun dan maaf juga kekanda harapkan dari kalian berdua andai ada terkasar bahasa, al-maklum lah kakak sulung ni kekadang eksyen pulak nak jadi mama dan ayah hehe..sesungguhnya diri ini punya banyak kelemahan dan kekurangan yg perlu diperbaiki

Buat sahabat-sahabat yang sentiasa setia di sisi, tiada apa yang mampu membalas jasa baik anda melainkan sebaik-baik balasan dari Allah s.w.t. Sepuluh jari kususun andai diri ini melewati batas-batas persahabatan. Moga ukhwah kita akan terjalin sehingga tiada lagi mentari terbit di muka bumi ini..

Untuk semua yang mengenali diri ini, Selamat Hari Raya Aidilfitri, harap dimaafkan segala perbuatan atau tutur kata yang tidak menyenangkan sama ada secara disedari atau tidak. Moga kita mendapat keberkatan di bulan yg mulia ini..

Sunday, September 21, 2008

The Mysterious Card's Sender...

Remember I did mention about ‘a card’ which I found at my hometown last 2 weekends? Heheh..taraaaa…..let’s look a little bit closer….It’s me! I sent the Raya Card to my mom and dad…probably I was in standard 1 at that time. I read the card with my mom and both of us couldn’t stop laughing…so cute..hehe.


The 'ucapan' seemed so small. So I write it here..:)

"Assalamualaikum mama dan ayah. Bila Hari Raya nanti buatlah kuih banyak-banyak. Boleh lah kita makan sama-sama. Mama cuti nanti Ayu nak tidur rumah tok OK!

Ku himpun
sepuluh jari
meminta maaf
kepada ayah dan ibu"

Kat sampul surat siap ada pantun, aduih...

"Isnin dahulu baru Selasa
Senyum Dulu baru buka"

P/S: Buat kuih banyak2 tu tak tahan! kah kah..happy nya jadi kanak-kanak...

Friday, September 19, 2008

Girls' day out!

Last two days, 17 Sept 2008 - mila, nini & my self went to a golf club. Not to play golf, coz we didn't even know how to play them, especially my self la. I dunno about Mila and Nini whether they've tried before. Golf also sounds 'elite' to me and the game also macam boring and slow ajer...hihi.

Hmm..actually the club offerred a Ramadhan Buffet, not only for its members but also to outsiders. Since the three of us hadn't met for quite sometime, so it's just the right time to see each other. It's public holiday also - Nuzul Quran. Mila and myself cuti except nini. So, she came straight away from her office.

Around 6.30 pm ++ sampai at the place. Nice place. Building dia cantik, macam White House kata Mila. Tempat buffett tu actually outside of the club, facing the golf field. So refreshing, green environment and you would definitely forget that you're actually in the middle of a town. Foods…hmmm various selections you could even find cucur cempedak & pisang goreng there! Cuma, some of the foods especially lauk pauk kureng garam sikit. Nk buat cemana..chef nya puasa heheh..

As usual, dining with these two girls memang tak pernah kering gusi. Ada saja story mory. That’s why we never ever ate more than three times coz our stomach already full..full with laughters..haha. So, memang rugi if anyone had any intention to treat us for buffet :P Hot topic of the day was nini’s preparation for her wedding lah. One month from now, she would be someone’s wife. So happy for her. Since tomorrow we all had to work, we leaved the place around 9 pm. Uhh tired…I couldn’t stop my self from yawning all the way back to Cyber….10 pm, already @ home….zzzzz…

Monday, September 15, 2008

Breaking fast @ Penang

Seronoknya dapat berbuka with mama & ayah last weekend. Memang balik semata-mata untuk berbuka puasa with them because tahun ni, tidak seperti tahun2 lepas. Tahun ni we will go back a day before raya, petang baru dapat bertolak karena mek ngah masih lagi bertugas. Tak dapat dibayangkan jem yang bakal ditempuh. Harap-harap semuanya smooth la. Insya Allah...

Bertolak balik aritu Jumaat malam dgn mek ngah, sampai di Jeti pagi Sabtu. Isk laju bas ni, 3 jam 44 minit udah sampai. Sedar-sedar dh sampai kat tol Juru. So, sempat la bersahur dekat kedai mamak Subaidah on the way pulang ke rumah. Tapi, tak selera la plak pekena mamak di pagi2 hari hehe...

Sabtu, sedap-sedap membuta, mek ngah dh kejutkan..mama panggil suruh kemaskan barang-barang..mengantuk tu memang la mengantuk tapi sian, nanti siapa lagi nak tolong. Anak dia yang rajin ni jugak lah..haha poyo. Just kidding! Biasalah, nak raya la katakan...Sambil mengemas, terjumpa sepucuk surat. Nampak macam kad raya. Tulisan bulat-bulat..ada yang small letter, ada yang capital letter. Setemnya pulak, dilukis sendiri. Limited edition agaknya. Hmm..nak tahu siapa pengirimnya..tungggu! Jeng jeng...

Selepas zohor, we all went to a few places kat Perai, menyelesaikan urusan2 rasmi dan tidak rasmi. Kemudian, langsung ke Juru (name of a place). Pelik juga, kat mana la mama nak ajak ni, rupanya nak beli gulai ikan sembilang made in Juru for juadah berbuka puasa. Mak aih..worth to try. Sedap sungguh! Kat situ ada banyak jugak la lauk pauk, mostly seafood la kan coz Juru ni dekat2 dgn laut. Huhu kan best kalau hari2 ada various of choices like this.

Ahad, pukul 11.30 am bertolak pulang ke KL. Bye mama & ayah.....

Monday, September 8, 2008

Seminggu berlalu..

Alhamdulillah..syukur, a week had passed, 3 more weeks to go. As for my self, it'd also been a week, holding a new role in my department. I'm still trying to get use to it. Don't get me wrong, I didn't mean I was promoted, but I just changed my current job scope. Yea, I always want to do something else and I had carefully thought of it. Something more challenging I would say. Insya Allah, I'm trying my best to do it. Amin.

Dalam sibuk2 tu, sempat jugak menjenguk my lil bro & sis last weekend. Breaking fast together at The Curve....huhu ramainya orang. Full house! Our plan initially was to break fast at Ayam Penyek but all the tables were fully-booked with "Reserved" sign on the table. So, maybe rezeki kami dkt Thai Express, there was a table with one Chinese family who almost finished their meals. So we decided to pray Magrib first while waiting for the family....bukak puasa dgn air mineral dulu..hehe then baru la makan...sigh....erkk..apa lagi nk tulis ni ekk? blank pulak..coz i'm tired actually hehe..travelled to Melaka today..stop dulu la ye..tata!

Sunday, August 31, 2008

Ramadhan Al-Mubarak..Ahlan wasahlan!

Ramadhan..kita bertemu lagi. Seperti baru saja kita berpisah semalam, tapi kini kau menjelma lagi. Alhamdulillah syukur, pertemuan ini bagaikan satu rahmat yang tidak bertepi bagi seorang hamba yang fakir ini. Bagaikan sang kekasih yg kurindui, akan ku jaga dirimu sebaiknya. Akan ku penuhi waktu-waktu bersamamu dengan sepenuhnya. Itu harapanku...meskipun kadangkala aku sendiri sangsi apakah mampu aku berbuat begitu? Walau apapun yang akan terjadi nanti, selamat datang kekasihku, ahlan wasahlan ya Ramadhan!

P/S: Harap maaf segala salah dan silap, halalkan segala makan dan minum dan selamat berpuasa!

Wednesday, August 27, 2008

So sad :( :(

Uhuk, I'm very sad right now :( I didn't know what was wrong. Today, supposed to be an 'appreciation event' but turned out to be a 'frustration event' to ME! I was the one who handled from A to Z. I'd make sure all my parts were perfectly arranged but some 'other things' had screwed me up. Prior to the event, I mean a few days before, I was worried about the caterer, I was afraid they might arrive late, or the foods provided were not that good or cold. I kept reminding them to arrive early, make sure all this and that were fine and etc. On the day itself (this morning), everything seemed to be ok, they arrived early, foods were already prepared and I had also allocated three counters for foods.

There's one thing which had not came across my mind - insufficient food. I never thought this gonna happen where suddenly I heard people complained the foods were not enough. They moved from counter to counter to check if there were still more foods left. Just imagine where could I put my face when I saw some of them felt so upset, asked if the foods would be refilled. I was completely blurr..the foods should be enough to catered 300 peoples and the turn-out did not even reach 200 but the foods were gone in just a couples of minutes!

Whose fault was this? The caterer said their foods were sufficiently enough to cater 300 people. The guests? It's buffet lunch, who care if they took more than they should? But if they really took more, it still had to be enough because there were quite a number of guests who did not attend the event. I was told by one of the caterer's staff, they had insufficient staff to control the foods allocation at the counter. Argh..what kind of arrangement was this? Yesterday I was told by the caterer they would provide their staff to assist in controlling the food at each counter. What happened now? They were not the one who's going to apologize to the guests. It's me, in fact it was not my fault. People would see this as my failure! I didn't say the guests did not eat at all, but they deserved to eat what they deserved to.

Huhuhuhu....the caterer went back to their place to take some more foods and turned up after more than one hour where all of the guests already left the hall. That's really hit me up! No matter what happened, I forced them to distribute all the foods to the guests at their office. I mean directly in front of their office. Haahh..baru nko tau..hehehe. For me, they're not only ruined my day, but they also ruined their reputation. I wish them luck in their business. Goodbye and you're blacklisted forever! Muhaahhhha......

Saturday, August 23, 2008

Weekend-less

What Ms. Yim said was right. We're living without realizing our weekend just over. Over and over again. Huwaa..I'm tired. Had to work until late night yesterday and woke up early in the morning on the other day. Tomorrow is Sunday. My first 'free Sunday' of the month..argh can't wait to have a normal life again...:(

Sunday, August 17, 2008

Retreat @ PD

Fuh..baru aja nak bersenang-lenang time weekend, kena pulak attend 3-day retreat at Regency Hotel, Port Dickson. Around 30 ++ of us, were selected to go there from 15th - 17th August 2008. But for me, personally I didn't think I'd contributed much during discussion or presentation session. My group consisted of top2 and senior2 staff at the university level. So, kita yang 'agak junior' ni rasa macam ada sedikit barrier. I din't mean they tend to neglect our opinion, it's just that I didn't feel quite comfortable to interfere, mencelah or something like that. So, dok bersembang aja lah dgn org sebelah hahaha! Tapi sembang sambil pasang telinga la on their discussion. So, not that bad la kan, at least we can listen and learn how these people think. Who know someday I might be one them too..hahah..dush! Stop dreaming ayu!

On the second day, also same thing la..discussion, presentation, makan. But after the afternoon's session, Kak Miza suggested to try a ride on a banana boat. Actually takut jugak walaupun excited coz mama already pesan to me "jangan main air!" when I told her that I was going to PD for training. So memang tak bawak la baju utk beriadah. Tp dah nk try juga naik banana boat tu, pakai jeans pun jeans la! Among all, that was the best part la rasanya..hahaha. Dua kali dijatuhkan ke dalam laut. At first, boat tu jatuhkan kami dekat jugak la dgn pantai, so bedebukkkk la atas pasir. Sakit la juga coz terjatuh atas jari kelinking sendiri..huwaaa...as usual, minum air laut plak kali ni (selalunya air sungai heheh)...pastu..second time dia jatuhkan kami agak tengah gak la..coz I couldn't touch my kaki atas pasir...lebih kurang paras leher dalamnya...mmg takuttt! But we all dah dipakaikan dgn life jacket la, so terapung2 atas air la kiranya. Since the location was quite far from the seashore, we had to climb the banana boat again, then dibawak la ke pantai semula....huhuhuh..best2! No pain no gain..hahahah...

Third day, the training ended around 11.30 am. Pukul 2.30 pm baru bas datang, huhu after one hour late and we wait at tepi jalan like a PATI..and then, I slept all the way....bukak2 mata nampak bangunan TM Net..isk isk..dh nak sampai rupanya........kroh kroh.......


Aiyok..belum naik lagi dh kena hanyut

Bye..we're ready to go!

Lomas den..air masuk dlm lobang hidung

Waiting to be rescued...



Yeay...happynya semua sebab dah selamat..

P/S: Thank you Kak Gee & Lela..nice shots!

Wednesday, August 13, 2008

My graduation day...

Finally..i made it! Alhamdulillah syukur...I was finally on stage, received my scroll from our beloved Chancellor, Tun Dr. Siti Hasmah. Memang tak expect pun nak konvo this year. Menjerit Kak June and Kak Gee once they saw my name in graduates' list. .hehe. So happy that we could convo together..also with Nazly, Nik and Nor. ..among my best buddies during our MBA classes. Our session was on Saturday, 9th August 2008. So, my family already arrived the night before. This convocation was so special to me. First, not only my mama, ayah, ngah & hakim were there, but also my beloved grandma. Thank you tok for coming although she was not that well. Oh ya, tak lupa juga utk faiz..heheh. Tima kasih tlg amik gambaq esp time lambung topi tu..berapa kali shooting daaa..kihkih.

Second, I was also part of the convo working committee. It's nice to prepare for your own convocation day hehe. Third, this year's convocation also witnessed the proclamation of our University's first Pro-Chancellor. Fourth, this convocation also came with lots of surprise. Huge surprises...huhuhu. Cannot tell here la..heheh.

Well, if you ask my feeling right now...how does it feel; being an MBA holder? I just felt relief. I have more time to focus on my career. Still have no long term plan. See la how..let's take some break first. Here are some of the happy moments...enjoy!





P/S: Congratulations to all MMU 2008 Graduates!!!

Monday, July 28, 2008

Hectic weekend

Lega sikit rasa...minggu2 yg sukar telah berlalu but still got few more events to go. Tapi apa pun, kind of relief. Sabtu baru ni - 26 July 2008, our department hosted a national level event and it was officiated by a minister. A lot of preparations to be done, memang penat, tambah menensionkan lagi when it turned the other way around. Tapi lumrah la tu kan..nothing's perfect ye tak? Cewah.. poyo plak :P

Sehari selepas event - 27 July 2008, bertolak pulak ke Sungai Kelah, Sungkai. Nama pun Sungai Kelah so pegi pun mmg untuk berkelah. A farewell picnic actually..of my beloved fren cik D. Niat di hati memang tak larat sgt nk pegi, siap mintak excuse lagi, tapi cik D tak kasi chance la. Timto pun msg suh gi gak walau penat camner sekali pun. Ok, I gave up :P. Arrived late that morning, we're supposed to meet around 8.30 am at cik D's house. 15 minutes late, I'm so sorry, susah bebenor nk bukak mata tp gagah jugak la hhihi. So, pendek katanya mostly gambo2 yg diamik, terpampang jelas la muka yg lotih dan tak bermaya...adess..(kasi edit sket bleh tak? kihkih)

Around 10.30 am, d, timto, zue, mat li and myself already reached toll Sungkai. Lepak2 at Petronas while waiting for Edi and Caon to come. Oh ya, Puan Planet & hubby tiba lewat sikit. Bila sumer dh ada, gi ler lokasi berpiknik tu. Actually kat Sg. Kelah tu ada 2 tempat, one with Hot Spring and the other one, only sungai aje. So we'd chosen yang sungai aje tu. Sampai2 aje, mkn2 buah sikit...terjunnn! Aiyok..manyak sijuk...tp best. Tp tak tahu lah kan, asal mandi sungai jer mesti ada peristiwa yg akan berlaku. Kali ni kena hanyut plak. Isk..tempat yg tak disangka dlm rupanya dlm..pelik sikit la, kat tengah2 tak dalam, tapi kat tepi2 plak dlm. Once kaki dh terasa mcm tak jejak tanah tu, mula la panik..isk isk kena rescue lagi! Sabo je la..hehhe. Mat li n timto la jadi rescuer aritu..setelah beberapa kali mkn, mandi, makan,mandi + amik gambo...tamatlah sudah piknik pada hari tu. Satu masalah plak, tempat nak salin baju takder. Adess..ade tu ada la..tapi mcm tak selamat jer. Kat situ ada la diorang buat mcm rumah dari nipah2..tapi berlobang2 sana sini..cari nahas la kalo salin baju kat situ hihih...last2 salin baju kat petronas yg memula tadi...selamat! Kol 5 ptg...bertolak pulang..tak sampai 5 minit rasanya dh lentok...hahaha...adios! Nak tgk mcm mane la rupa Sg. Kelah tu here we go......


Ni on the way nak masuk ke kawasan sungai tu..banyak penempatan org asli kat situ. Byk anjing kat sana. Kurus2 anjing tu + degil pulak tu..tak nak kasi kereta lalu (selamber je lepak tgh jalan).

Sungainya....masyukkkk...air nya sejuk sehingga ke tulang sum sum..
Ni plak antara aktiviti2 yang dijalankan kat situ:

Pertandingan mengopek buah deroyan

Jungle tracking :P

Mister Potato's challenge (Makan kentang dlm air)

Water war dan byk lagi yg tak dapat diletak kat sini bagi mengelakkan sebarang kontrol versi ngeh ngeh...

P/S: Photos from D's camera. Thanks.

Wednesday, July 9, 2008

Tripping...travelling...

Uih lama betui tak update blog ni.Sorry ye for those yang tinjau2 blog ni but found nothing new..ni baru ada sedikit kesempatan nk mencorat-coret. Last two week (27 - 30 June 2008) I was at negeri Cik Siti Wan Kembang with some frens. Just jalan2 cari pasal - coz we travelled by a train :P Perjalanan pergi took about 14 hours while perjalanan pulang pulak took around 16 hours. Crazy kan? Haa..nak adventure sgt..rasakan..muahaha! You don't wanna believe that we took a seat's coach not those with bed. Actually this trip was a travel package by KTM and the rate was damn cheap! With only RM250 you will enjoy a return trip with train, one night stay at hotel, lunch and dinner provided as well as tourist guide and transportation. Kat Kelate, apa lagi yg menarik kalau bukan aktiviti sopping.

First day, not much activities were done as we're quite exhausted with the long hour journey. Cuma petang tu, we all went to Pantai Irama at Bachok. Menenangkan pkran sambil refresh balik ourselves. Pastu sblh mlmnye visited Wakaf Che Yeh, lebih kurang macam uptown la. So first agenda was to borong tudung2 bawal with extremely cheap prices! Even I couldn't speak kelate much, sengih2 sket kat 'abe' tu..haa dpt la tawar murah sket..(notty!) Second day, first destination was Rantau Panjang. About one hour journey from Kota Bharu. But it's worth. Macam2 ada..bought some jersey there and some other things. After lunch at Nasi Ulam restaurant ......with marvelesss ulam2, budu, ayam goreng and some other dishes, we went to Pasar Siti Khadijah for our last shopping hunt. Sopping lagi! And the only money left was just enough to pay for cab time nak balik ke Cyber nanti..isk isk...After almost 24 hour in the train..we finally reached bumi Cyber...huahhhhh..lotihhh....



Kenangan di kelantan


A week later, balik ke penang pulak to attend my school's 10th years anniversary reunion. It was held at Pan Mutiara restaurant and lebih kurang 30 lebih saja yg attend. Hmm..agak keciwa sket coz the event did not turn exactly like we'd planned before. Tapi takper lah...at least jadi la jugak daripada tak jadi langsung. Congrats for committee yang seriously working to ensure this event happened. Respek u guys...


Reunion @ Pan Mutiara Penang, 5th July 2008

Thursday, June 19, 2008

Learnt my lesson :(

Yesterday I had a meeting with a group of secretariats for one of the mega event to be held this year. Also attended the meeting was high level people from ministry. As usual, when the meeting held in our place, we woud act as 'tuan rumah'. You know la tuan rumah would serve their guests, serve food and drinks and so on. Usually I was the one who would play the role la..ala2 tea lady la mcm tu..hehe. After the VIP arrived, I started to put a cup of coffee together with kuih-muih next to him. I mean on his left hand side. Time passed and the VIP did not touch anything that I put. I thought he probably wanted to wait until the meeting ended, so I continued taking some notes. When it's over, he joined other secretariats at refreshments area where they had to service their own self. I thought he just wanted to mingle around. Then, he went back into the meeting room and started to pack his things. Omigod! I'd be a dead man! Then only I knew that I supposed to serve the refreshments on his right side....huwaaaa.......so I'd learnt my lesson...I'm so soryyyyy...protocol....

Thursday, June 12, 2008

Adding some KGs..

Wah, I finally gained a few kilograms, yeay! Remember in my last posting (in February I guess) I told that people complained about my look - nampak kurus la, cengkung la. That was when I moved to my new department. But now, no more :) There are few ways to know if you had already added some KGs and you suspect the machine you use to measure your weight is not working - First : your old colleagues (from your previous department) noticed the differences and make the opposite comments. Second: someone who are very close to you also noticed your chin is doubling (that's my mama!), third : when some one that you don't really close said you look 'healthier' and pinched your body and lastly: if you still do not trust them, check your current S shirts/blouses if they still fit you well. The result is, I'm shifting to M now ****giggling****

Sunday, June 8, 2008

Sunday mornin...

It's Sunday but I had to work today. New students were coming from all over the country. Some of them were just like me.......blink! (Flash back) 1999. Berbaju kurung, tudung dipin kemas, beg diselepangkan ke sisi bersama sebuah file yang dikepit erat di bawah ketiak. Terkedu seketika tatkala disapa dengan Bahasa Inggeris ketika disambut masuk ke dalam dewan pendaftaran (later on I knew the person was actually an English lecturer). Kelakar bila dikenang kembali, sapaan disambut dengan broken English yang ntah apa-apa..sambil blur2 pulak tu. Itu dulu-dulu lah...hehe.
Next Tuesday, my lil bro would register at UIA. My parents would come tomorrow. Teringin jugak nak pergi antar dia, tapi hari bekerja susah sikit lah. Need to attend a few important meetings next week. Should pay him a visit by weekend. Insya Allah...

Oh ya..semalam went to my old school's fren - Puan Planet a.k.a Ct at Kinrara, Puchong. Sambil makan-makan sempena meraikan perpindahan ke rumah baru we all berdiskusi tentang perancangan mega-reunion sekolah yang bakal berlangsung pada bulan 7 ni. Kurang mendapat sambutan nampaknya. Keputusannya, tunggu sehingga 15 June ini, jika tidak, plan lain akan menyusul.

Monday, June 2, 2008

Pain-ball...ouchh!

Know what, paint ball was always one of the items in my wish list. And finally, I had the chance to play the game for the first time in my life. Anyway, I would like to call it 'pain-ball' as I'm helplessly suffering muscle pain with some bruises right now..uhuhu. But I like the game hehe. Last Saturday May, 31, Dyenne, Zue, Farah (which I just met at the place) and my self met at Extreme Park, Shah Alam. Sound extreme isn't? I brought my sis too but she insisted to be a photographer only. Oh, that's fine :P. When we reached the place, which was just next to Stadium Shah Alam there was another group of guys waiting. Some just wore normal sports attire, but some..Omigod..army or what? They're going to play with us. But that’s cool. I’m thinking of buying one after this. Probably the trousers first. After a simple briefing, we moved to the battle field. Put on all the equipments – protective mask, chest protector, picked up the marker and cheeessee…snapped a few shoots first…ngeh ngeh. Penting tuh!

First round, err…honestly I’m scared! I couldn’t see anyone from the opponent team. The mask seemed so ‘heavy’ and felt like a burden which blocked my vision. I didn’t know where should I shot..haha too bad. Then, slowly I could see the target and I shott..shott..shott…someone put his hands up..kena la tu agaknya…haha but we lost in the first game. Second game, my marker screwed me up, abis gas la pulak! Lepastu..peluru abis pulak. Second game went on so fast and we lost too. I didn’t know what happened. So, I still didn’t feel the pain yet. But…for the last game, argh..I just made a wrong move. I was shot after I moved forward. That was right away after Dyenne was shot. Lubuk agaknya kat situ. Kena kat betis..pedih la gak..just like some one pinch you very hard…and I surrendered! But our team won the game. Mane taknyer..abang2 askar tu join our team. Hehehe…anyway, it was fun!

P/S: Sakitnya masih terasa...ni la padahnya tak streching dulu sblm main, otot2 tekejut...hope I can recover soon, nak duduk susah..turun & naik tangga lagi la susah..huwaaaa...

Thursday, May 29, 2008

Wedding Season...

Heyyaa...I'm back again. It's been a while huh? So many things had happened for the past few weeks. Actually I just came back from my hometown. Attended my schoolmate's wedding - Riena on May, 24. She was apparently so happy to 'upgrade' her status hehe and you can see that in her blog & fp. After a 10-hour ride in a train (KTM) with Cik Dyenne we reached the destination at 7.50 am. Phewww..luckily we took the coach with bed la.


Back to the wedding story. Cik Pah fetched me at my family's rest house and we were at the wedding as early as 11.30 am. Terasa mual2 dan pening2 jugak coz I didn't really sleep well in the train. Mana tidaknya, masa awal2 tido tu terasa miang2..hihi. Asyik dok menggaru seluruh badan, nak kata nyamuk takde pulak, iskk...pijat kot? Goyang2 tu standard la..hehe. Actually, datang awal to the wedding tu bukan apa, just to stand by. Stand by jadi tukang make-up pengantin. In case je la emergency..tapi sib baik la mak andam nyer ade..Selamat! So, make-up kan Cik D dgn Cik Pah je la...hope u gals love my simple touch! Anyway, seronok jumpa kawan-kawan. Looking forward to see you guys again in our Mega-Reunion this July. That was the best part, but the not 'really best part' was to answer all the cepu cemas questions. Aii...sabo je la.. It's just not my day yet!

Saturday, May 10, 2008

Selamat Hari Lahir..Ayu...

Selamat Hari Lahir....Happy birthday to me....dah masuk 27 tahun dah tahun ni (tapi still macam 25..muahaha..masuk lif tekan sendiri) Syukur alhamdulillah kepada Allah kerana telah memberi nikmat kehidupan yang sangat tidak terhitung nilainya. Namun, masih banyak lagi kekurangan diri yang perlu diperbaiki. Bukannya tidak sedar, tapi entah lah...mungkin lalai, alpa, leka dan yang sewaktu dengannya, malah kekadang tu sengaja. Walau apa pun, jauh di sudut hati hanya Tuhan yang mengerti...alamak sentimental la pulak arini...heheh. My birthday wish? Hmm..nothing much. I just hope something good will happen someday in my life. Amin.....


P/S: Terima kasih kepada yang wish/send cards/flowers to me...i luv u all..terharu!

Sunday, April 27, 2008

Adventurous holiday...

I was quite exhausted last week but I really really wanted to write about my adventure's experiences. Haa..know where I'd been? Taraa…my first adventure activity for this year was an ‘indoor camping’ at Hulu Bernam (indoor camping meant we slept in a chalet but activities done were all outdoor la). We departed from Cyber around 8.00 am on April, 19 and reached the place one and half hour later. Oh ya before that, we had our breakfast at Abg Lan’s village which was only a few kilometers from the place. To be specific, the place was known as Teratak Riverview and definitely our activity was to mandi-manda at the river! Bestttnya..it had been so long…long enough..I think the last time I mandi-manda at sungai or air terjun was during my high school and that’s all. Lepastu dah memang tak join any activity that involves water. Sebab tu la when my office mates offered this opportunity, my heart screammmmedd…nak pergiiii!! Hehe..semangat la pulok. Ok, ok sambung balik cerita. Once dah sampai Teratak Riverview tu, dah tak sabar-sabar nak mandi. Tapi, dek kerana terhidu bau hidangan tengahari yg sangat sedap tu (terbau sambal belacan actually), terpaksa la post-pone dulu. Lepas dh mkn, check in ke chalet. Sempat pulak terlelap, dalam excited2 nk terjun sungai tu, kenyang sgt agaknya.

Haa..ni la sungainyer...

Check in dulu...ni la chalet tempat kitorang menginap

Lebih kurang pukul 3 ptg, all 9 of us – abg lan, bilal, rey, yanti, aril, diana, ila, hasmah and my self bersiap sedia for our first adventure, aktiviti ‘menghanyutkan diri dgn pelampung’. I didn’t know la what people call this activity so I just named it hehe. Setelah siap pakai safety jacket kami pun jalan la ke bahagian atas sungai sambil menjinjing pelampung di bahu. Seorang demi seorang kami dilepaskan ke dalam sungai. At first rasa macam agak kekok, tak reti nak imbangkan badan atas pelampung. Redah aje lah..ikut arus. Arus memang agak laju, for a first timer like me, memang agak takut la. Makin lama makin laju..dan laju dan laju dan…………DUSSHHH….I couldn’t remember what happened, I was no longer on the pelampung and water started to fill my nose and of course I drank some. Alamak..diriku terjatuh dari pelampung dan sedang dihanyutkan arus rupanya…and luckily.. I WAS SO LUCKY…tetiba ada sebatang ranting pokok yg berjuntai dari tepi dan sepantas kilat I grabbed it. I was extremely and really really scared, I could hear abg lan asked me to hold the ranting and remained calm. After that abg lan dgn rey came and rescued me. Adess…malu2..the most embarrassing moment adei..tak payah la cerita, bikin malu aja..hehe. Tidak jauh dari situ, kelihatan yanti pun macam panic-panic, rupanya dia pun jatuh jugak! Adeiii..mmg laju la air sungai tu. Bukan tak reti berenang, in fact I was sent to swimming class when I was young, but apparently arus tu sgt laju and when you’re panic you can’t do anything. Tapi tak serik, lepas tu main lagi..muahhaha…tapi dah more expert, lebih berkeyakinan and knew what should I do to balance my self if my pelampung hit the rocks. Yang jatuh tu sebenarnya sebab terlanggar batu la. Badan-badan especially lutut memang lebam2 abis, tok sah cerita la memang sakit dan lenguh2..huhu, tapi best.

Lebih kurang pukul 5 ptg lebih macam tu aktiviti meredah hutan belantara pulak menaiki trak 4x4. Adei macam nak pengsan bila trak tu melambung-lambung especially bila meredah sungai yang penuh batu2…alah..macam dalam iklan ‘mai secawan tu’ (bak kata aril). Exactly like that, cuma trak yg kami naik tu macam trak polis (sebab owner chalet tu pesara polis). We go there with 2 trucks and the reason was, if anything happened, there was a back up truck. Yes, that ‘anything’ memang happened. One of the truck tersangkut dalam selut and couldn’t move at all. So, trak yg satu lagi ni akan digunakan utk menarik trak tu keluar. Kira-kira sejam jugak la terkandas dlm hutan belantara tu so we all just took the opportunity to pose here and there walaupun badan gatal2 dek terkena daun2 yg miang masa redah masuk hutan tu. But I was not so happy at that time. Huhu..remember when I said trak tu melambung2 like crazy, I was holding rey and yanti’s camera. Suddenly bilal fell on me and the camera slipped away from my hand! Although rey and yanti said it wasn’t my fault by I still felt guilty and I would be responsible for that.

Haa kan dah sangkut dalam selut....

Dun worry..here we come..mai secawan..1,2, 3 ..tarik! Ni la track 4x4 tu..kitorang kena turun dulu la masa dia tarik jeep kuning tadi

Deep in the jungle...also got a river..terjunnn lagi!

Malam…dinner and karaoke time! Heheh..best2..lupa segala masalah and after that BBQ. Lebih kurang pukul 2.30 pagi baru lah masuk tido. Itu pun setelah karaoke player rosak..wakaka. Malam tu tido dlm keletihan. Arghh..sakit sungguh seluruh badan. Keesokan harinya, nak bangun memang la sakit teramat. Tapi….terjun sungai lagi lepas breakfast tu. Kali ni lebih smooth dari semalam and sempat posing lagi masa atas pelampung ngeh ngeh…dalam pukul 3 tu, berkemas2 dan singgah makan tengahari lagi kat kampong abg lan. Giler sedap…lauk pauk kampong yang lama sangat tak makan…(miss la masakan tok) and know what…ulam putat dan sambal belacan ++ sambal kelapa extremely mavelesssss. On the way pulang ke Cyber…mmg ZZzz tak hengat punya la..mujur lah ada org yg drive……..ZZzzzzz…………esoknya amik half day..hehe sakit badan…apa-apa pun memang enjoy!

Heheh dah terer nampak...